Slovenija > Črna kronika
3144 ogledov

14-letnik se je zaletel v policiste

Ne uporabljaj Twitter/Temida
Bežal pred policisti in trčil vanje.

Policisti so v nedeljo dopoldne obravnavali voznika neregistriranega vozila, ki je divjal po vasi Koče na Postojnskem in med drugim trčil tudi v policijsko službeno vozilo. Za volanom neregistriranega vozila je bil komaj 14-letni voznik, s katerim se je peljal še 15-letni sopotnik.

Preden so policisti vozilo ustavili, so mu na relaciji Koče-Orehek pripeljali nasproti po makadamu, voznik pa zaradi neprilagojene hitrosti ni uspel pravočasno ustaviti. Na mokri makadamski cesti je tako oplazil policijsko službeno vozilo po boku, nato zapeljal izven vozišča v nabrežino, z nabrežine vzvratno in trčil v zadnji del službenega avtomobila, nato pa odpeljal s kraja, so nedeljsko dogajanje danes povzeli na koprski policijski upravi.

Vozilo je odjavljeno iz prometa

Policist je nato zapeljal za pobeglim voznikom. Po dobrem kilometru sta policista vozilo dohitela in ga ustavljala z modrimi lučmi, mladoletni voznik se je tedaj sam ustavil. Policista sta ugotovila, da je osebni avto vozil 14-letnik, z njim pa je bil še s 15-letnim sopotnikom. Vozilo je odjavljeno iz prometa.

Osebni avto so policisti zasegli, vozniku pa sledi obdolžilni predlog zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja, pobeg s kraja prometne nesreče, ker je vozil neregistrirano vozilo in zaradi kršitve zakona o nalezljivih boleznih, sopotniku pa sledi globa po omenjenem zakonu, so še navedli na policiji.

policija nadzor Štajerska avtocesta Slovenija Zaradi divjanja ob 1200 evrov Ne uporabljaj Bravo! Slovenija Poštena Gorenjka storila to, kar marsikdo ne bi

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • romy 23:43 09.februar 2021.

    Krivi so starši...zgodaj so ga naučili vozit avto.

  • hudini 15:35 09.februar 2021.

    Ne,ne,to so Rogovci ko se nimajo kam dat zdaj

  • Avatar Leon
    Leon 15:10 09.februar 2021.

    Generacija 2000 ima vzornike podmladka SDS .