Slovenija > Črna kronika
9381 ogledov

160 evrov kazni staršem zaradi otrokovega prekrška

Policist s tablico Policija
Policisti so bili osupli, ko so ugotovili, da starši tako početje dovoljujejo.

Tržiški  policisti so med kontrolo prometa včeraj 12-letnemu otroku zasegli skuter. "Gre za vozilo, za katerega se zahteva kategorija  AM in starost osebe 15 let," pojasnjuje Bojan Kos s PU Kranj. "V postopku so policisti ugotavljali tudi odgovornost staršev in osuplo ugotovili, da tako početje dovoljujejo."

Ob zasegu vozila bodo policisti za dejanje otroka in staršev vložili obdolžilni predlog na okrajno sodišče za prekrške.

kolesar čelada Starši, pozor! Slovenija Na kolo nič več brez čelade

"Opustitev dolžne skrbi in nadzorstva iz prejšnjega odstavka nastopi zlasti tedaj, ko starši, skrbniki oziroma rejniki omogočijo, dovolijo  ali dopustijo, da otrok ali mladoletnik ravna v nasprotju z določbami zakona," razlaga Kos. "Z globo 160 eurov se za prekršek kaznujejo starši, skrbniki oziroma rejniki, katerih  otrok  ali  mladoletnik stori prekršek po zakonu o voznikih, pa je prekršek posledica opustitve dolžne skrbi in nadzorstva nad njim."
Obrnili ploščo Avto Eko sklad bo subvencioniral električna kolesa in skuterje

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
 • Avatar Dux_Ursus
  Dux_Ursus 06:51 07.april 2018.

  Se hecate? Ko sem bil jaz v 7 razredu sem se tudi jaz vozil z mopedom in prav tako moji prijatelji - vsi brez izpita. Ce nas je ustavil policist, nas je popisal, brez kazni in brez obvescanja starsev. Nihce ...prikaži več od nas ni bil noben barabin in nismo niti danes. Otroci kdaj pa kdaj delajo neumnosti. Pustimo jim otroske neumnosti, povedat pa jim je treba, da to ni prav.

 • brencl47 11:57 06.april 2018.

  Pravilno!!

 • Avatar strauski
  strauski 10:52 06.april 2018.

  ja nekateri starši še ko se glih dober navadi hodit mu kupijo že celo štirikolesnik??????