Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

175 tisoč za smrt otroka

Pod tem mostom so februarja 2007 našli utopljenega Tedia. Republiški inšpektorat Žurnal24 main
Poravnalni narok med starši leta 2007 utopljenega fantka Tedija, Osnovno šolo Fara, občino Kostel in novomeško enoto Zavarovalnice Triglav se danes ni končal. Novi narok bo 8. septembra.

Starši leto in pol starega Tedija tožijo Osnovno šolo Fara, občino Kostel in novomeško enoto Zavarovalnice Triglav za 175 tisoč evrov zaradi smrti otroka. Zavarovalnica je sicer družini že izplačala 28 tisoč evrov odškodnine.

Sodnica Mojca Lobnik je za 8. september razpisala še eno obravnavo, na kateri se bodo skušali poravnati starša pokojnega Tedija Bauerja ter OŠ Fara, občina Kostel in Zavarovalnica Triglav. Starša namreč za smrt svojega sina zahtevata odškodnino. “Poravnalnega naroka nismo dokončali,” je po koncu naroka, ki je tajen, pojasnila sodnica.

Kmalu še kazenski postopek.
Obtožnica
. Na okrožnem sodišču pa se bo v kratkem, ker je obtožnica že pravnomočna, začel še kazenski postopek zoper domnevno odgovorne za smrt dečka. Vzgojiteljici Barbari Čampa Janeš in njeni pomočnici Barbari Slak obtožba očita povzročitev smrti iz malomarnosti, upokojeni ravnateljici Veri Cimprič pa nevestno delo v službi.

 


Gre za odmeven primer, ko je deček iz vrtca, ki gostuje v prostorih Osnovne šole Fara, odtaval do bližnjega potoka, kjer so ga čez dve uri našli mrtvega. Tragedija se je zgodila 16. februarja 2007, ko so se otroci z vzgojiteljico in njeno pomočnico vrnili s sprehoda. Tedi se jima je izmuznil, ko sta drugim otrokom pomagali pri slačenju. Ker vrtec ni imel ustreznih vrat in varnostnih zapahov, je Tedi brez težav zapustil vrtec in odšel k Farskemu potoku.

 

Republiški inšpektorat za šolstvo in šport je na podlagi preiskave ugotovil nepravilnosti pri zagotavljanju varnosti otrok. Svetu šole je predlagal razrešitev ravnateljice, kar pa je ta zavrnil, ker je upošteval njeno željo po upokojitvi.

Občina Kostela je prav tako zanemarila opozorila zaposlenih, da vrtec nima varnih vrat, zaradi česar jo starši tudi tožijo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.