Slovenija > Črna kronika
130 ogledov

20- in 19-letnik umrla v prometni nesreči

Promet nesreča Vrhole - Preloge Gasilska enota Slovenska Bistrica
Pred nesrečo je voznik peljal mimo policijske kontrole, pospešil hitrost in v ovinku trčil v tovornjak.

Mariborski policisti so bili zgodaj zjutraj, nekaj minut čez 5. uro, obveščeni o hudi prometni nesreči na regionalni cesti Slovenska Bistrica – Slovenske Konjice, izven naselja Vrhole.

Počilo je med osebnim vozilom in tovornjakom. "20-letni voznik z območja Celja je pripeljal iz smeri Slovenske Bistrice proti Tepanjem. Izven naselja Vrhole je prehitro pripeljal v oster desni nepregledni ovinek po klancu navzdol. Zapeljal je preko neprekinjene črte na nasprotni pas," pojasnjuje pomočnik komandirja Postaje prometne policije Maribor Anton Vinko.

Dodaja, da je nasproti pravilno pripeljal 49-letni voznik tovornega vozila iz Ljubljane, ki se je sicer umikal, da bi preprečil trčenje, vendar je bilo to žal neizogibno. 

V nesreči sta umrla 20-letni voznik osebnega avtomobila in njegov 19-letni sopotnik, tretji potnik v vozilu, ravno tako star 20 let, pa se še bori za življenje. Hudo poškodovanega so prepeljali v mariborski klinični center. 49-letni voznik tovornega vozila je utrpel lahke telesne poškodbe.

Policistom ni ustavil

Voznika sta med redno kontrolo cestnega prometa pred nesrečo želela ustaviti prometna policista, a se na njihov znak ni odzval, ampak je pospešil hitrost v smeri Slovenskih Konjic.

"Gre za kritični cestni odsek in ker sta policista uporabljala intervencijsko vozilo, ki ni primerno za zasledovanje pobeglih voznikov, ga nista skušala loviti," je pojasnil Miran Šadl iz PU Maribor.

Po slabih 500 metrih vožnje, tik preden je po klancu navzdol z vozilom pripeljal v desni ostri nepregledni ovinek, je voznik zapeljal na desni rob vozišča. "Sunkovito je odvil v levo, zaradi česar je že v ovinku zapeljal preko sredine vozišča, kjer je čelno trčil v tovorni avtomobil," je pojasnil Šadl.

Vsebine, povezane z avtomobilizmom, tudi na forumih Med.Over.Net.

Komentarjev 15
  • KOJAK 07:22 26.marec 2015.

    Kako gnanje? Razloži? Če te policaj ustavlja se ustaviš!

  • KOJAK 07:22 26.marec 2015.

    Kakšno je nepravilno ustavljanje?

  • erikkk 06:34 26.marec 2015.

    js to vidim gnanje v nesrečo in tu je tud jasno kdo je povročitelj