Slovenija > Črna kronika
35 ogledov

20-letnik umrl, voznica kritično

1/6
Žurnal24 main
Zgodaj popoldan je v Češči vasi prišlo do silovitega trka tovornega vlaka in osebnega vozila VW Polo krške registracije. V hudi nesreči je umrl 20-letnik, 21-letnica se bori za življenje.
Fotografije posledic silovitega trčenja si oglejte TUKAJ.

Nekaj po 15.30 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči ob prehodu ceste čez železniško progo v Češči vasi pri Novem mestu.

"21-letna voznica osebnega avtomobila iz okolice Brežic je vozila iz Novega mesta proti Zalogu in na prehod ceste čez železniško progo zapeljala v trenutku, ko je z njene desne strani pripeljal tovorni vlak. Prišlo je do silovitega trčenja, v katerem se je vozilo odbilo s cestišča po brežini," nam zatrdi Alenka Drenik, tiskovna predstavnica PU Novo mesto.

"V nesreči je umrl 20-letni sopotnik iz okolice Dolenjskih Toplic, hudo poškodovano voznico pa so z reševalnim vozilom prepeljali v novomeško bolnišnico. Po zadnjih podatkih je v kritičnem stanju," doda.

Prehod primerno označen
Drenikova je poudarila, da je prehod ceste čez železniško progo na tem mestu označen z Andrejevim križem in prometnim znakom ustavi. Kraja prometne nesreče sta se udeležila tudi preiskovalna sodnica in okrožni državni tožilec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.