Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

25-letnik namestil tarčo in tulce

Celovški dvori Bralka
Streljanja v garažnih prostorih Celovških dvorov ni bilo. Policija je ugotovila, da je 25-letnik na kraj dogodka prinesel tarče in tulce, kraj fotografiral in ga nato zapustil.

V medijih smo poročali o dogajanju v Celovških dvorih, kjer naj bi bili stalnica kraje registrskih tablic, vlomi in vandalizem. Vse skupaj naj bi se stopnjevalo do te mere, da naj bi se v garažah zgodilo streljanje. A na policijski postaji (PP) Šiška so pojasnili, da temu ni tako. Varnostne razmere v soseski Celovški dvori so po njihovih podatkih primerljive tistim v drugih predelih Šiške.

25-letnik priredil kraj dogodka

Po objavah v medijih, povezanimi s streljanjem v Celovških dvorih, so policisti zaradi suma, da je bilo storjeno kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti, takoj odšli na kraj dogodka, ki so ga zavarovali, in začeli njegov ogled. "Ob prihodu so našli samo en tulec in tarči. Z zbranimi obvestili in ogledom kraja sniso potrdili, da je bilo v tem prostoru uporabljeno strelno orožje.
Nasprotno, policija je z zbiranjem obvestil ugotovila, da je nekdo (pozneje so ugotovili njegovo identiteto) priredil kraj kaznivega dejanja (s seboj je prinesel tarče in tulce ter po fotografiranju kraj zapustil)," je dejal komandir PP Ljubljana Šiška Dejan Čulk.

Zoper 25-letnika policija vodi predkazenski postopek zaradi suma kaznivega dejanja krive ovadbe. Osumljenca obravnavajo prvič, kako je prišel do orožja, s katerim se je fotografiral, pa policija še preiskuje. Po besedah predstavnika za odnose z javnostmi Vinka Stojnška je bil očitno storilčev namen v soseski narediti red.

Preiskava navedb ni potrdila

Po navedbah policije navedb raznih sporočil o dogajanju v kompleksu niso potrdili. "Policija kljub pričakovanju ni prejela nobenih dodatnih konkretnih informacij (zgolj splošne navedbe v anonimkah), ki bi potrjevale obstoj organiziranih oblik kriminalitete (prostitucije, iger na srečo, prometa s prepovedanimi drogami ...). Prav tako po do zdaj preverjenih podatkih policija ni prejela prijave lastnikov stanovanj (v mislih imamo nezasedena) glede neupravičene vselitve ali neupravičene uporabe stanovanj (čeprav vsak dan potekajo ogledi potencialnih kupcev)."


V nasprotju s pričakovanji so policisti s strani stanovalcev prejemali vprašanja o dogajanju v Celovških dvorih. Hkrati so nekateri med njimi izrazili nezadovoljstvo zaradi prikazovanja njihovih vozil v medijih. Policija pojasnjuje, da gre za neregistrirana, odjavljena vozila v boksih stanovalcev.

O varnosti že avgusta

Avgusta je PP Ljubljana Šiška po prvih objavah v medijih sklicala sestanek predstavnikov lastnikov, upravljavca, varnostne službe in predstavnikov četrtnih skupnosti. Predstavili so poglede, pričakovanja in ugotovitve vseh prisotnih. Policija je opozorila na nekatere dele zgradb, kjer vstop ni bil zadovoljivo nadzorovan.

Policija je prav tako preverjala izvor določenih avtodelov, ki so bili najdeni na omenjenem območju. Po do zdajšnjih ugotovitvah deli ne pripadajo odtujenim vozilom. Večina vozil, na katerih niso nameščene registrske tablice, so samo odjavljena iz prometa, njihovi lastniki pa so nastanjeni v Celovških dvorih.

Celovški dvori ne izstopajo

Policija poudarja, da Celovški dvori glede varnosti ne izstopajo od preostalih podobnih predelov v Ljubljani. Dodajajo se premoženjska kazniva dejanja (vlomi v vozila, poštne nabiralnike in kleti, tatvine, poškodovanja infrastrukture), občasne kršitve javnega reda in miru, kršitve cestnoprometnih predpisov (divjanje koles z motorjem), glede na predmete v določenih delih garaže pa sklepajo, da se v garažah zadržuje tudi posamezen ne-stanovalec.

Policija bo tako kot na drugih območjih spremljala varnostno dogajanje in tudi takoj ukrepala, če bo zaznala dogodke, ki so v njeni pristojnosti. Ne morejo zagotoviti stalne prisotnosti v samo enem stanovanjskem kompleksu.

Komentarjev 3
  • Oxxo 19:33 25.oktober 2013.

    Slovenska policija je pred stečajem. Malo denarja = malo muzike! Samo na glas nobeden ne upa tega povedat!

  • Bizgec 13:45 25.oktober 2013.

    Si verjetno ne upajo. V preostalem delu dneva pa verjetno res ne izstopajo.

  • spenjac 13:32 25.oktober 2013.

    aja, celovški dvori ne izstopajo? pridite si jih ogledat po 10 zvečer, pa bomo videli, če odstopajo...