Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

26-letnik grozil, izsiljeval in pretepal starša

pretep, nasilje Shutterstock
Policisti so ovadili 26-letnika, ki je grozil, pretepal in izsiljeval svoja starša.

Trebanjski policisti so na podlagi zbranih obvestil ugotovili, da 26-letni nasilnež izvaja fizično in psihično nasilje nad staršema. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, je osumljenec že več let grdo ravnal z njima, ju žalil, zaničeval, izsiljeval in jima kradel denar. Pogosto ju je tudi pretepel in poškodoval. Med drugim ju je tudi prisilil, da sta se izselila iz stanovanjske hiše v objekt, kjer imata zelo slabe pogoje za bivanje.

Pred nekaj dnevi je bil ponovno nasilen do očeta, ga davil in od njega zahteval denar. Na naslovu bivanja osumljenca so policisti na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo. Našli in zasegli so posušene rastlinske delce, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo, in tehtnico. Nasilnežu so izrekli prepoved približevanja zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njuni življenji, osebno varnost in svobodo. Zaradi kaznivih dejanj ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Zaradi nasilja ovadili tudi 48-letnika

Delo z nasilnežem pa so imeli tudi sevniški policisti, ki so izrekli ukrep prepovedi približevanja 48-letnemu moškemu. Nasilnež je izvajal fizično in psihično nasilje nad nekdanjo ženo. Policisti so ugotovili, da je bil moški več let nasilen do žene in otrok, vendar si žrtve v preteklosti zaradi strahu pred njim niso upale poiskati pomoči. Oseminštiridesetletnega osumljenca bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Komentarjev 3
  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 08:44 07.junij 2013.

    policijo pokličeš in ga obtožiš za vsako malenkost ,pa naj se zgodi karkoli.

  • mph 15:24 06.junij 2013.

    Glede na smešne kazni, ki jih imamo pri nas, pa zaščita žrtev v smislu, da izdajo takemu stvoru nek papirček, na katerem piše, da ima prepoved približevanja, ... ma mislim, ... kaj se je za čudit, da je stanje kot je?

  • tralala 13:21 06.junij 2013.

    Kaj bi naredu takmu človeku....