Slovenija > Črna kronika
59 ogledov

30-letnica več let pretepala in poniževala bolno mamo

Nasilje Profimedias
Krške policiste so v soboto obvestili o nasilju v družini v okolici Krškega. Takoj so se odzvali in ob prihodu na kraj na dvorišču stanovanjske hiše opazili prestrašeno žrtev, ki ji je uspelo pobegniti iz hiše pred nasilno hčerko.

Policisti so žrtev zaščitili in pričeli z ugotavljanjem vseh okoliščin nasilja.

"Po prvih ugotovitvah 30-letna nasilnica že več let izvaja fizično in psihično nasilje nad svojo mamo, ki je hudo bolna. Z žrtvijo že dalj časa grdo in surovo ravna, jo pretepa, ponižuje, žali in ji grozi. Večkrat jo je že poškodovala. Pred nasilno hčerko je njena mati pogosto prisiljena pobegniti iz hiše," sporočajo krški policisti.

Osumljenki so izrekli prepoved približevanja žrtvi, saj sumijo, da bo še naprej ogrožala njeno življenje, osebno varnost in svobodo. O ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Osumljenko bodo tudi ovadili zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Nasilje v družini tudi v Črnomlju 

Tudi črnomaljski policisti so se odzvali klicu na pomoč zaradi nasilja v družini.  Ugotovili so, da je 25-letni nasilnež napadel svojo mamo, ji iz rok zbil telefon, jo brcnil v koleno in jo poškodoval. 

Žrtev je pred nasilnim sinom uspela pobegniti in se zakleniti v klet. Policisti so še ugotovili, da naj bi dva sinova že dalj časa izvajala fizično in psihično nasilje nad mamo. Z žrtvijo naj bi ravnala ponižujoče, jo žalila in podila iz skupnega bivališča. 

Na podlagi vseh zbranih ugotovitev bodo policisti oba osumljenca ovadili zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini, 25-letnega osumljenca pa tudi zaradi kaznivega dejanja lahke telesne oškodbe. 

dezrni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • malonaokoli 10:58 26.april 2016.

    nobena diploma ne zagotavlja zdrave psihe...pacienti so povsod okoli nas.

  • malonaokoli 10:53 26.april 2016.

    slaba vzgoja v vsakem primeru...starši so dolžni otroka učit o spoštovanju in prijaznosti, ki sta temelja zdrave in srečne skupnosti. Zato trdim, da je starševstvo velika odgovornost in ni vsaka ženska in moški sposobna biti dobra učitelja za življenje rojenim ...prikaži več otrokom. Žal mladi jemljejo otroka kot igračo, ki jo odložiš ko ti preseda.

  • toni69 15:48 25.april 2016.

    Komentarji samih strokovnjakov. Ko doktorica tepe, izsiljuje mamo, ki ji je omogočila študij in garala celo življenje zanjo, kaj pa je to? Vzgoja? Ko naredijo starši samomor, ker se ne morjo rešit nasilnih otrok, tudi to je vzgoja? To je ...prikaži več občutljiva tema in ne nakladajte počez!