Slovenija > Črna kronika
3470 ogledov

49-letnik grozil tudi v drugem avtobusu

voznik avtobusa Žurnal24 main
Moški, ki je ugrabil avtobus LPP, grozil tudi na medkrajevnem avtobusu.

V podjetju Arriva Slovenija so potrdili, da je moški z izvijačem grozil že na avtobusu, ki vozi na liniji Ljubljana-Bled. "Lahko potrdimo, da je včeraj ob 20. uri na avtobusni postaji Ljubljana na avtobusu, ki vozi na liniji Ljubljana–Bled, vstopil moški brez vozovnice. Voznik avtobusa ga je pozval k plačilu vozovnice, kar je ta tudi storil. Ko je avtobus zapeljal, je omenjen potnik vstal in z izvijačem začel groziti potnikom in vozniku. Voznik avtobusa je na naslednjem postajališču (v Tivoliju) avtobus ustavil, odprl vsa vrata in poklical policijo. Omenjen potnik je zapustil vozilo. Policija je naredila zapisnik o dogodku. Nihče na avtobusu ni bil poškodovan," so sporočili s podjetja. 

"V roki je imel izvijač, kar se mi je zdelo čudno"

"Ko sem vstopil, sem opazil čudnega moškega v črnih oblekah, ki sprva vozniku ni plačal vozovnice ter se kar usedel na avtobus. Kasneje, ko ga je voznik opozoril, je plačal. V roki je imel izvijač, kar se mi je zdelo čudno. Nisem se obremenjeval s tem in se usedel na predzadnji sedež na avtobusu," je za 24ur.com povedal bralec, ki je bil v avtobusu na poti na Bled. 

Skušal napasti voznika avtobusa

Na avtobusni postaji pri Tivoliju so potniki pa so začeli v paniki hiteti z avtobusa, to je nameraval storiti tudi bralec. "Še preden sem izstopil, smo se že peljali naprej. Opazil sem, da je izstopil tudi možakar z izvijačem v roki. Nič mi ni bilo jasno. Kasneje smo se ustavili na Petrolu na Celovški cesti, kjer smo čakali policijo."

Uro kasneje ugrabil drugi avtobus  

Uro kasneje je 49-letni Kranjčan ugrabil avtobus ljubljanskega potniškega prometa in voznika prisilil, da je zapeljal proti obvoznici. Voznik je namenoma prevozil rdečo luč, policijo pa je poklicala tudi ženska z avtobusa. Ugrabitelj v postopku po prijetju umrl. Več preberite tukaj.

ugrabitev LPP avtobusa Ugrabitev avtobusa Slovenija Ugrabitelj oblečen v črno, s sončnimi očali, svetlih las, govoril je ...  

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.