Slovenija > Črna kronika
10 ogledov

62-letni župnik kradel za svoje stroške

Rimskokatoliški duhovnik v Kaliforniji je priznal, da je imel spolno in ljubezen Žurnal24 main
62-letni duhovnik Michael Angeloni je obtožen kraje več kot 300.000 dolarjev, ki jih je iz cerkve ukradel v času, ko je služil še kot pastoralni pomočnik.

Michael Angeloni, sicer duhovnik katoliške škofije v Wilmingtonu v ameriški zvezni državi Delaware, je v času, ko je bil še pastoralni pomočnik v cerkvi svetega otroka, kolegom iz župnije oziroma vernikom ukradel več kot 305 tisoč ameriških dolarjev (več kot 200 tisoč evrov).

Z denarjem je plačal določene stroške, poroča NBC, porabil pa ga je še za druge namene – kakšne, ne navajajo. Preiskovalci so postali pozorni, potem ko so na sumljive finančne posle v škofiji opozorili pisarno državnega pravobranilca.

"Kazniva dejanja, s katerimi oseba zlorabi zaupanje žrtev, da so finančni plen, so predvsem brezvestna," je dejal državni pravobranilec Biden. "Da so tarča kriminalcev starejši, je žalostno dejstvo, prav zato so vrata moje pisarne za zaščito starejših in drugih ranljivih skupin pred zlorabami, zanemarjanjem in izkoriščanjem odprta vsak dan," je še dodal Biden.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.