Slovenija > Črna kronika
111 ogledov

72-letni kemik za dve leti v zapor

TNT Anže Petkovšek
Ker ji je grozil, je žena poklicala policiste, ti pa so v hiši našli orožje in skladišče nevarnih kemikalij

Gregor Vidmar, ki je lani decembra grozil ženi, da jo bo ubil, policisti pa so nato na kraju odkrili pravo skladišče nevarnih kemijskih snovi, je priznal krivdo in se s tožilstvom pogodil za kazen. Zaradi nasilja, posedovanja orožja in povzročitve splošne nevarnosti mu je sicer grozilo 15 let zapora.

"Če me izpustite iz pripora, nimam kam. Doma nimam več, lahko grem le v Ljubljanico," je dejal še pred začetkom predobravnavnega naroka. Vidmar je očitno v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti zaradi zaužite kombinacije zdravil in alkohola v stanovanjski hiši v Novem polju ponižujoče ravnal s svojo ženo in ji grozil, da jo bo ubil. Ta je poklicala policiste, zato je spodnje prostore stavbe polil z vnetljivo tekočino in zanetil ogenj.

Policisti so sosede evakuirali, ko se je drama razpletla, pa so v hiši našli avtomatsko puško, nekaj deset litrov posod z vnetljivimi tekočinami in steklenic s še neznanimi snovmi. Naslednji dan je med ogledom kraja in testiranjem vzorcev prišlo celo do eksplozije, v kateri sta bila lažje poškodovala dva forenzika. 

Kemikalije je zahteval nazaj

Vidmar je sicer prek svoje zagovornice zahteval nazaj zasežene snovi, ki po njegovem mnenju niso nevarne. Zatrdil je tudi, da ima svojo ženo rad in da je bilo vse skupaj posledica alkohola in zdravil. Zaužil naj bi kar 15 uspavalnih tablet in se, kot trdi, tistega dneva ne spominja.

"Če svoje žene ne bi imel rad, ne bi nanje prepisal svoje hiše," je zatrjeval Vidmar. Tožilstvo je njegovo stanje upoštevalo kot olajševalno okoliščino, kot oteževalno pa dlje časa trajajoče nasilje v družini. Zaradi ponovitvene nevarnosti je tožilstvo predlagalo tudi podaljšanje pripora. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.