Slovenija > Črna kronika
2 ogledov

80 trkov v pešce

Pešec Shutterstock
Pešci so pozimi, ko je vidljivost zmanjšana, med najbolj ogroženimi prometnimi udeleženci.

Na parkirišču trgovine v Žalcu so celjski policisti v petek dopoldne obravnavali prometno nesrečo, v kateri je voznica osebnega vozila na parkirišču spregledala peško in trčila vanjo. 75-letna peška se je v trčenju hudo poškodovala.

Smrt dveh pešcev

Pešci so v jesenskih in zimskih dnevih, ko je zaradi teme oziroma krajšega svetlega dela dneva in slabih vremenskih razmer vidljivost zmanjšana, med najbolj ogroženimi prometnimi udeleženci.

Slovenski policisti so letos obravnavali 80 prometnih nesreč, v katerih so bili udeleženi pešci. V teh nesrečah sta umrla dva pešca, 17 jih je bilo huje, 54 pa lažje telesno poškodovanih. Največ tovrstnih prometnih nesreč se je zgodilo na območju Policijske postaje Celje, več prometnih nesreč, kot v letu 2013, pa se je zgodilo tudi na območju policijskih postaj Slovenj Gradec in Ravne na Koroškem.

"Pri ogledu prometnih nesreč in tudi sicer, pri nadzoru cestnega prometa še vedno ugotavljamo, da pešci ponoči niso dovolj vidni in da jih vozniki zaradi tega težje opazijo.  Ker so pešci posebej izpostavljeni v obdobju jesenskih in zimskih mesecev, bomo policisti še pogosteje izvajali aktivnosti za večjo varnost pešcev," napoveduje Milena Trbulin s celjske policijske uprave.  V nočnem času bodo posebej pozorni na vidnost pešcev glede nošenja odsevnih teles, v ostalem dnevnem času pa na spoštovanje cestno prometnih predpisov, tako s strani pešcev, kot s strani voznikov motornih vozil.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.