Slovenija > Črna kronika
93 ogledov

83-letnik na AC vozil v nasprotno smer, trčenju se je izognilo vsaj šest vozil

napačna smer Bobo
Pred dnevi so policisti prejeli več klicev voznikov, da o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi po avtocesti iz smeri Smednika proti Ljubljani vozil v nasprotni smeri.

Na kraj so takoj napotili več policijskih patrulj, na Griču so zaprli promet, vendar kršitelja niso izsledili.

Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so nadaljevali s preiskavo in ugotavljanjem okoliščin.

Na podlagi zbranih obvestil in pregleda video nadzornih kamer so ugotovili, da je osumljenec nevarne vožnje 83-letni voznik iz okolice Šentjerneja.

Hitrost | Avtor: Profimedias Profimedias

"Osumljenec se je sprva pravilno vključil na avtocesto proti Ljubljani. Kasneje je zapeljal na pospeševalni pas, se z vozilom ustavil, nadaljeval z vožnjo, potem pa vozilo na avtocesti obrnil in vozil v nasprotni smeri po levem prometnem pasu," so sporočili policisti.

V času, ko je na avtocesti vozilo ponovno obrnil, se je trčenju z nevarnim voznikom uspelo izogniti vsaj šestim voznikom.

O nevarnem ravnanju voznika so policisti obvestili državno tožilko.

Osumljencu so odvzeli vozniško dovoljenje in na tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • dr.slo 17:20 01.april 2016.

    Soditi za poskus umora. Za vsakega posebej, ki je takrat peljal mimo.

  • Avatar Leon
    Leon 13:58 01.april 2016.

    O nevarnem ravnanju voznika so policisti obvestili državno tožilko.........in to je vse kar lahko naredijo birokrati ! Potem pa pride čas zorenja pravnega postopka ..................med tem ta gospod lahko tudi umre in vse obesijo na najbližje sorodnike ,ki potem izpodbijajo ...prikaži več vse skupaj na sodiču prev ,druge ,tretje ,zadnje stopnje ..................zamenja se vlada prihaja nova sodna garnitura ...................JEBOVLJE moja dežela .