Slovenija > Črna kronika
2914 ogledov

Tragičen razplet požara v Črnomlju

Gasilci požar PGD Črnomelj/Aleksander Riznič
Moški, ki so ga zaradi hudih opeklin prepeljali v UKC Ljubljana, je zaradi hudih poškodb umrl.

Kot smo poročali, je včeraj popoldne v Domu starejših občanov v Črnomlju izbruhnil požar. Na kraju dogodka in v bolnišnici so zdravstveni delavci iz Črnomlja, Metlike in Novega mesta oskrbeli 16 ljudi. V novomeško bolnišnico so reševalci takoj po dogodku prepeljali pet oseb, od tega tudi dva zaposlena. 88-letni moški je bil zaradi hudih opeklin iz Splošne bolnišnice Novo mesto prepeljan v UKC Ljubljana, kjer je zaradi hudih poškodb umrl. 

Gasilci požar | Avtor: PGD Črnomelj/Aleksander Riznič PGD Črnomelj/Aleksander Riznič
Gasilci iz sedmih različnih prostovoljnih društev so požar pogasili v približno pol ure, je poročala STA. V tem času so evakuirali 69 ljudi. Oskrbovanci so vsi na varnem, v prihodnjih dneh naj bi našli ustrezne rešitve, kam jih bodo namestili. Celoten trakt B v drugem nadstropju je zaradi posledic požara in gašenja neuporaben oziroma uničen, zaposleni so že včeraj začeli s čiščenjem prostorov.

Gasilci požar | Avtor: PGD Črnomelj/Aleksander Riznič PGD Črnomelj/Aleksander Riznič

Ogled kraja požara in preiskava najdenih sledi še trajata. Po zaključku preiskave bodo policisti z izsledki seznanili pristojno tožilstvo. 

Pri reševanju so sodelovali tudi policisti, ki so nesebično pomagali pri reševanju človeških življenj. Eden izmed policistov, ki je pomagal pri reševanju oskrbovancev, je tako kot še pet njegovih kolegov na Policijski postaji Črnomelj, v prostem času tudi prostovoljni gasilec. Del včerajšnje gasilske intervencije pa je vodil poveljnik Gasilske zveze Črnomelj, sicer pomočnik komandirja na Policijski postaji Črnomelj.

Gasilci požar | Avtor: PGD Črnomelj/Aleksander Riznič PGD Črnomelj/Aleksander Riznič

Gasilci požar Foto: požar v domu Slovenija Ranjeni v požaru v domu starejših v Črnomlju

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.