Slovenija > Črna kronika
2 ogledov

92-letna invalidka bežala s kokainom

kokain_novagorica-velika Žurnal24 main
92-letna ženska na vozičku se je policiji uspešno izmikala neverjetno dolgo pot: iz Brazilije v Madrid, s sabo pa je tovorila 4,3 kilograma kokaina.

Policisti so v Španiji našli 4,3 kilograma kokaina, privezanega ob njene noge in telo. Poleg 92-letne ubežnice so aretirali tudi njeno 44-letno spremljevalko, ki je poskušala pobegniti z drugim letalom.

Ena v zapor, druga v dom za ostarele
Obe ženski sta iz Urugvaja, španski sodnik pa ju je že napotil tja, kamor naj bi spadali: mlajšo v zapor, starejšo pa v dom za ostarele v Madridu. Presodil je namreč, da je zaradi njenih let malo verjetno, da bo dočakala konec sojenja in nato odslužila še svoj čas v ječi.

Pazniki na letališču so postali pozorni na ženski, ko je starejša prosila za voziček, nato pa ji je mlajša začela prigovarjati, naj pohiti, da bosta ujeli določeno letalo. Ko so pazniki ustavili starejšo žensko, je mlajša začela bežati, a je njen poskus propadel. Domnevajo, da sta ženski pričakovali plačilo na Kanarskih otokih, od koder naj bi se nato vrnili v Španijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.