Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Afera Parmalat seže tudi v Slovenijo

V Sloveniji aretirani Luca Salo naj bi sodeloval pri okoriščanju na račun podjet Žurnal24 main
V Sloveniji so aretirali Luco Sala, nekdanjega svetovalca italijanskega živilskega koncerna Parmalat, ki naj bi sodeloval pri pranju denarja.

Afera Parmalat sicer sega v leto 2003, ko so na bančnem računu ene izmed Parmalatovih hčerinskih družb poniknile štiri milijarde evrov. Še isto leto so v matični družbi "odkrili" 10 milijard evrov primanjkljaja, družba pa je nazadnje razglasila stečaj.

Proces stoletja
Aretirani Salo je le eden iz množice obtoženih, ki naj bi bili vpleteni v finančno izčrpavanje podjetja in nelegalno prilaščanje finančnih sredstev. Slovenske oblasti so ga prijele na podlagi švicarskega sodnega naloga.

Na sodnem procesu, ki poteka v Parmi, bo nastopilo kar 247 prič; med njimi tudi komik Beppe Grillo, ki je v svojih kabaretih že veliko pred izbruhom afere napovedoval propad živilskega koncerna, saj naj bi bil obveščen o nepravilnostih, ki so se dogajale v podjetju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.