Slovenija > Črna kronika
85 ogledov

Ajdovščina: Streljanje na bencinskem servisu, dve osebi mrtvi

Nočno streljanje v Ljubljani. Saša Despot
"Potrdimo lahko, da je do streljanja res prišlo," so nam povedali novogoriški policisti.

Po neuradnih informacijah naj bi šlo za umor in samomor, do streljanja je prišlo malce po 10 uri.

"Po prvih zbranih podatkih je do omenjenega streljanja prišlo na parkirnem prostoru enega od bencinskih servisov v Ajdovščini, kjer sta se sprla dva moška stara 59 in 64 let, oba z območja Ajdovščine," so sporočili policisti.

Med prepiranjem je 59-letni moški s pištolo večkrat ustrelil starejšega moškega, nato pa je sodil še sebi.

Po dejanju sta oba moška mrtva obležala na kraju.

Po prvih neuradnih podatkih, na katere se sklicuje portal Lokalne Ajdovščina, sta žrtvi streljanja domačina iz Ajdovščine in Malih Žabelj. Oba naj bi bila med seboj že dlje časa v sporu, ki se je končal na najbolj tragičen način.

Policisti so v zvezi z omenjeno zadevo obvestili tudi preiskovalno sodnico in pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Pištola prijavljena

Vodja sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Nova Gorica Marino Pangos je povedal, da sta se umorjeni in strelec poznala, spor, ki je pripeljal do današnjega streljanja, pa naj bi bil verjetno osebne narave.

Pangos je še povedal, da je strelec imel veljavne dokumente za pištolo, s katero je streljal.

Ker preiskava še vedno poteka, bo več podrobnosti znanih po njenem zaključku.

Okoliščine tragičnega dogodka na Ajdovskem novogoriški kriminalisti še preiskujejo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 25
  • evelux 11:11 19.september 2016.

    Malo si preberi o legalnem in ilegalnem orožju in ne piši nekaj na pamet

  • jakec1575 10:44 19.september 2016.

    Ja, ampak mi smo jih volili. ker znane obraze je lazje volit kot noname kandidate z integriteto. 90% ljudi na volitvah volijo ze znane obraze, ker z njimi cutijo gotovost, varnost in status Quo. ker je bolje znano in zanic, ...prikaži več kot pa nekaj novega, ki bi nas sililo v spremembo.

  • jakec1575 10:41 19.september 2016.

    priblizno med 30 in 40 na leto je umorov. od tega niso vsi strelni. poudarek moje objave je, da je več smrti povzrocenih z legalnim orozjem kot ilegalnim. Pri nas je sicer nizka stopnja umorov. Vendar bi bilo prav uvesti ...prikaži več dodatne psihicne preverbe. postopkov za obnovo licenc pa ne poznam, tako da tega naprej ne bom komentiral. Vsaka smrt in umor z legalnim orozjem pa je en umor prevec. se pa strinjam, da je cesta postala eksibicionizem bruhanja neinteligence in agresije druzbe