Slovenija > Črna kronika
3658 ogledov

Ajdovščina: Učitelj naj bi snemal otroke med preoblačenjem

šola hodnik Profimedias
Preiskava učiteljevega snemanja učencev v garderobi ene od šol v Ajdovščini še poteka.

Pred letom dni naj bi učitelj športne vzgoje na eni izmed osnovnih šol v Ajdovščini snemal in fotografiral otroke v garderobi telovadnice med preoblačenjem. Zoper njega je bila po poročanju Dela vložena zahteva za preiskavo kaznivega dejanja nezakonitega prikazovanja, izdelave, posesti in posredovanja pornografskega gradiva, ki pa še vedno poteka.

Incident naj bi se zgodil lani pred zimskimi počitnicami na eni izmed osnovnih šol v Ajdovščini. Ko so na šoli izvedeli za dogajanje, so o tem takoj obvestili policijo. Obvestili so tudi starše otrok in se o dogodku pogovorili z učenci. Na dogajanje so vodstvo šole opozorili drugi učitelji na šoli, učitelj športne vzgoje pa je takoj dobil odpoved.

Otroci, ki naj bi jih učitelj snemal, so bili stari enajst in dvanajst let, osumljeni učitelj pa naj bi bil domačin.

Kot je za STA povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave Nova Gorica Dean Božnik, je policija sredi lanskega leta o vseh ugotovitvah obvestila pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. "Policija namreč o svojem delu obvešča javnost le, če s tem ne škodi svojemu delu ali upravičenim koristim drugih," je ob tem še zapisal.

Na okrožnem tožilstvu pa so za STA pojasnili, da je zadeva v fazi preiskave, kdaj bo zaključena pa v tem trenutku ni mogoče predvideti. Tudi na novogoriškem okrožnem sodišču so za Delo povedali, da je postopek v tej zadevi v začetni fazi, torej šele na stopnji preiskave.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 13:35 28.februar 2023.

    Štrukljev podpornik je, očitno voyer in pedofil.