Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Avstrija: Aretirali moškega, ki naj bi pripravljal teroristični napad

Avstrijska policija EPA
Avstrijska policija je aretirala moškega, ki je osumljen načrtovanja terorističnega napada na Dunaju.

Tiskovni predstavnik policije je potrdil, da gre za radikaliziranega Albanca, napad pa naj bi izvršil ta mesec. Avstrijsko policijo je o domnevnem napadu obvestila prijateljska obveščevalna služba.

Po poročanju dunajskega dnevnika Kronen Zeitung je Albanec, ki naj bi bil simpatizer džihadistične skupine Islamska država, pripotoval v Avstrijo, pozno popoldne pa so ga posebne enote policije aretirale.

Policija je dobila več informacij, da skupina radikalnih islamistov albanskega rodu načrtuje teroristični napad na Dunaju med 15. in 30. januarjem. Osumljenec naj bi že v Nemčiji naredil eksplozivno napravo, ki jo je želel uporabiti v napadu, je poročal dnevnik. Policija tega ni želela komentirati.

Tiskovni predstavnik policije Thomas Keiblinger je za avstrijsko tiskovno agencija APA dejal, da je policija izdala opozorilo, naj ljudje na množičnih mestih pozorno spremljajo dogajanje in v primeru opaženega zapuščenega predmeta takoj pokličejo policijo. Prav tako je poostrila nadzor in število policistov na ulicah.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • kapibara 04:15 21.januar 2017.

    Danci so novembra izvedeli, da izplačujejo socialne transferje državljanom, ki se že dalj časa borijo na prvi frontni črti za I.S.I.S.

  • Omega_v6 23:57 20.januar 2017.

    Vi kar uvažajte muslimane za zahvalo vam bodo čez čas pobili svojce!! Glavni krivci za to pa bodo humanitarne organizacije!! Nobeni od teh "humanitarnih" organizacij ne dam nič saj uničujejo države in bodo glavni krivci za islamizacijo Evrope!!

  • jozicamurn 23:38 20.januar 2017.

    Kot sem govorila, radikalizirani vehabisti Albanci in Bosanci muslimanski. Žal so tudi že pri nas z isto logiko in propagando, pa še džamijo smo jim naredili, da se ja še bolj radikalizirajo in pripravljajo svoj šeriat-kalifat. Se že ponavljam in ...prikaži več to vem, ampak spet raje še enkrat povem. To je le ena od novic, ki je slučajno prišla ven. Veliko jih je pa še prikritih in realen obseg bi nas šokiral!