Slovenija > Črna kronika
3552 ogledov

Avto s tremi ljudmi obvisel nad prepadom

Prometna nesreča, avto obstal nad prepadom PGD Ilirska Bistrica
Včeraj popoldne je avtomobil trčil v drevo in obvisel na prepadom.

"Ob 16.02 je na cesti Starod - Račice v občini Ilirska Bistrica, osebno vozilo trčilo v drevo in obviselo nad prepadom," o včerajšnji nesreči poroča portal uprave za zaščito in reševanje.

"Ker so bile osebe ujete v poškodovano vozilo, so posredovali gasilci, cesta pa je bila do 17.04 popolnoma zaprta, do 17.25 pa je potekal promet izmenično enosmerno," so nam pojasnili na koprski policijski upravi. 

"Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila chevrolet aveo iz Rijeke peljal od Staroda proti Podgradu. Ko je pripeljal do nepreglednega ovinka, ni prilagodil hitrosti in načina vožnje lastnostim ceste, stanju vozišča, vremenskim razmeram in svojim vozniškim sposobnostim, zato je zapeljal izven vozišča. Vozilo je po trčenju obstalo v grmovju, dva metra pod nivojem vozišča," pravijo policisti. 

Gasilci PGD Podgrad in Ilirska Bistrica so stabilizirali vozilo pred zdrsom, odklopili akumulator, iz vozila rešili tri osebe ter jim nudili prvo pomoč do prihoda reševalne ekipe NMP Ilirska Bistrica. Sopotnico so odpeljali v izolsko bolnišnico, a je na srečo le lažje poškodovana. 

Voznik ni bil pod vplivom alkohola, dobil bo plačilni nalog. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.