Slovenija > Črna kronika
258 ogledov

Bežal, dokler ni izgubil dveh gum

Policija sirena lučke splošna
Divje zasledovanje vozila, ki je bilo vidno obteženo, se je končalo šele, ko sta vozilu odpadli obe desni gumi.

Policisti PU Koper so ob 21.30 v Jablanici opazili tovorno vozilo Fiat doblo, italijanskih registrskih številk, ki je bilo vidno obteženo. Vozilu so začeli slediti. V vasi Jasen so ga prvič začeli ustavljati, vendar se voznik vozila ni zaustavil. S pospešeno hitrostjo je voznik nadaljeval v smeri proti Ilirski Bistrici. 

Policisti so vozilo večkrat poskušali ustaviti, vendar voznik ni upošteval znakov. V Divači so zato policisti postavili stinger, ki ga je voznik obvozil tako, da je zapeljal levo na strmo bankino, in zavil proti uvozu na avtocesto proti Kopru. 

Policisti so vozniku sledili vse do Škofij, kjer je bil na hitri cesti spet postavljen stinger. Voznik ga je prevozil in kljub temu z nezmanjšano hitrostjo peljal naprej proti Italiji s predrtimi pnevmatikami. 

Nekaj po 22. uri se je vozilo končno ustavilo v Italiji v krožišču pod avtocesto pri Miljah, ko sta vozilu dokončno odpadli obe desni gumi. Voznik je pobegnil iz vozila proti avtocesti za Škofije. Policista, ki sta stekla za njim, sta ga po 300 metrih ujela. 

Voznika, 21-letnega državljana Španije, so policisti prijeli. V vozilu pa so našli še 16 državljanov Eritreje. Na kraj so prišli italijanski varnostni organi, ki so prevzeli nadaljnji postopek. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.