Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Bežal pred avstrijskimi policisti v Slovenijo in umrl

policija Nik Rovan
Po divji vožnji in begu pred policisti je 44-letni Dunajčan umrl v bolnišnici. Tja so ga odpeljali policisti, ker naj bi se preveč razburil.

Avstrijski policisti so dopoldne poskušali ustaviti 44-letnika, a jim to ni uspelo. Na njihova opozorila se ni odzival in je nadaljeval z divjo vožnjo po cesti in preko mejnega prehoda Šentilj vse do Slovenije, piše avstrijski portal krone.at. Avstrijski policisti so o divji vožnji Avstrijca obvestili tudi slovenske kolege.

Zgodbo so potrdili tudi na Policijski upravi (PU) Murska sobota. Zapisali so, da so jim varnostni organi Republike Avstrije OKC Maribor sporočili, da zasledujejo neznanega voznika osebnega avtomobila znamke seat leon, avstrijskih registrskih označb. Kot so dejali, je pri njih povzročil prometno nesrečo in zbežal. Nato so čez slabo minuto sporočili še, da je vozilo na mejnem prehodu Šentilj vstopilo v Republiko Slovenijo in slovenske kolege zaprosili za pomoč.

Prvič jim ni uspelo

O čezmejnem zasledovanju in smeri vožnje proti Republiki Madžarski je bil okrog 11. ure obveščen tudi OKC PU Murska Sobota, ki se je na klic takoj odzval. Po podatkih PU Murska Sobota so policijske patrulje voznika prvič ustavile v bližini izvoza za Turnišče, a se jim je ta izmuznil in nadaljeval vožnjo, pri tem pa poškodoval službeno vozilo slovenske policije.

Poskušali so ga ustaviti še drugič, in sicer v bližini počivališča Pince. Pri tem sta bila lažje telesno poškodovana slovenski in avstrijski policist. Dobila sta odrgnine in vreznine. Vozniku so policisti odvzeli prostost. Zaradi slabega zdravstvenega stanja so mu na kraju nudili zdravniško pomoč, nato pa so ga prepeljali v bolnišnico v Rakičanu, kjer je okoli 13. ure umrl.

Domnevno zaradi prevelika odmerka pomirjevala. Vzrok smrti bo pokazala obdukcija.

Ogled kraja in zbiranje obvestil še poteka, so še sporočili s PU Murska Sobota. Več bo znanega v torek.

Iz Generalne policijske uprave pa so sporočili, da je generalni direktor policije Stanislav Veniger imenoval komisijo, ki bo razjasnila okoliščine in ukrepanje policistov v omenjeni akciji.

Komentarjev 3
  • Sonja Klopčič 10:26 11.november 2012.

    Ne samo slovnica, mankajoči glagoli... http://www.krone.at/Oesterreich/Geschockter_Vater_Mein_Sohn_war_psychisch_krank-Tod_nach_Spritze-Story-340418

  • Sonja Klopčič 10:25 11.november 2012.

    Se strinjam z perdhodnim komentatorjem - katastrofa že v samem prevodu. Članek je popolnoma izmišljen. Avtor članka v Sloveniji bi moral takoj prekiniti pogodbo z Vami. 44 letnik je bil duševni bolnik , ki verjentno ni vzel zdravil, kot ...prikaži več kot je povedal 73 letni oče. Vi pa ste ga označili kot kriminalca. Prilagam povezavo : http://www.krone.at/Oesterreich/Geschockter_Vater_Mein_Sohn_war_psychisch_krank-Tod_nach_Spritze-Story-340418

  • Andrej Jug 07:56 11.november 2012.

    Najslabši člank, ki sem ga kadarkoli prebral ... slovnica, manjkajoči glagoli in celo celotne povedi!