Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Bežal pred policijo z otrokom v avtu

Policija Profimedias
Moški sprva nepravilno prehiteval, nato pa se ni odzival na pozive policistov, da bi ustavil. 21-letiku so odvzeli vozniško dovoljenje.

Kranjski policisti so sinoči obravnavali voznika  začetnika, ki je na Laborah druga vozila prehiteval v križišču, po prekršku  pa se na znake policistov ni ustavil vse do Virmaš, kjer ga je iz prometa  izločila  šele  škofjeloška policijska patrulja. Voznik med vožnjo tudi  ni  uporabljal  varnostnega  pasu,  v  avtomobilu  pa  je prevažal še nepripetega  starejšega  otroka.  Kranjski  policisti so 21-letnemu vozniku začasno   odvzeli  vozniško  dovoljenje,  o  prekrških  pa  bodo  z  nujnim obdolžilnim predlogom obveščali pristojno okrajno sodišče.

Nesreče s poškodbami

Poleg tega so gorenjski policisti včeraj obravnavali štiri prometne  nesreče s telesnimi poškodbami. V Gostečah so obravnavali voznika avtomobila,   ki  je  zaradi  neupoštevanja  pravil  o  prednosti  trčil  z motoristom  in  ga telesno poškodoval, v Kranju je kolesar zaradi vožnje na prekratki  varnostni razdalji padel po trčenju v avtomobil, na Jezerskem je po  cesti  padel  motorist,  v  Velesovem  pa  je  voznik, prav tako zaradi hitrosti, izgubil oblast nad avtomobilom in trčil v podporni zid ter hišo.

Ti  trije vzroki so bili letos na gorenjskih cestah razlog za približno 40 odstotkov vseh  prometnih  nesreč.  Zaradi  neupoštevanja  pravil  o  prednosti se je zgodilo  več  kot  100  nesreč, nesreč zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji  je bilo približno 65, neprilagojena hitrost vožnje pa bila razlog že  več  kot  160  prometnih  nesreč.  V  mnogih  so  se udeleženci telesno poškodovali. Zato pozivamo voznike k varni in previdni vožnji.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.