Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Bežal pred policisti in se zaletel v betonsko ograjo

Rop pošte v Prulah Anže Petkovšek
Kranjski policisti so imeli včeraj precej dela s pijanimi vozniki. Eden pred njimi v nasprotno smer, eden bežal pred njimi, ženska pijana voznica pa nevarno vijugala po cesti.

Včeraj okrog 12. ure so v Lescah pred avtocesto policisti obravnavali starejšega voznika,  ki  se  je  v  krožišču  z več prometnimi pasovi proti policistom pripeljal  v  nasprotno  smer.

Sledil je primer močno pijane voznice; nanjo je policiste opozoril voznik, ki je opazil njeno nevarno vožnjo in poklical na anonimno policijsko številko 080 1200. Alkotest je pokazal kar tri promile alkohola v njeni krvi (1,37  mg/l).

Odločno preveč alkohola je popil tudi kolesar, ki so ga policisti obravnavali na Laborah. Ker je alkotest pokazal več kot 1,5 promila alkohola (0,80 mg/l) v krvi, so ga policisti izločili iz prometa.

Pred policisti bežal tudi peš

Okrog 21. ure so policisti dobili še eno prijavo o nevarnem vozniku; 46-letnega Mariborčana so izsledili pri Jeprci, ko se je proti njim pripeljal po nasprotnem voznem pasu. Policisti  so  ga takoj začeli opozarjati na nevarnost in  ustavljati, vendar jih voznik ni upošteval, s svojo že tako nezanesljivo  vožnjo   pa  je še pospešil.

Po več kilometrih ustavljanja je Mariborčan  pri  Savski Loki v Kranju zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast  nad vozilom in trčil v betonsko ograjo, potem pa poskušal pobegniti še  peš. 

Policisti  so ga ujeli in pridržali, alkotest je pokazal več kot 1,5 promila alkohola (0,83 mg/l) v krvi. Policisti ga bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.