Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Bivšo imel za boksarsko vrečo

Žurnal24 main
34-letni Koprčan je ves mesec nadlegoval, grozil in se fizično znašal nad nekdanjo soprogo. Zdaj sedi v priporu.

V preteklih dneh se je nasilje med nekdanjima zakoncema še stopnjevalo. 34-letnik je prejšnji četrtek svojo nekdanjo ženo srečal na parkirnem prostoru pred trgovino v Kopru – začel jo je spraševati, kje ima otroke. Njegovo vpitje je opazil mimoidoči občan, ki je žensko vprašal, ali potrebuje pomoč, vendar ga je osumljeni odslovil in zagrozil tudi njemu. Zatem jo je udaril v obraz in se odpeljal stran.

Boksal in udarjal

Naslednji dan je na silo vstopil v njeno stanovanje v Semedeli, jo boksnil v ličnico in začel nanjo vpiti. Kmalu zatem je odšel, vendar se je popoldne vrnil. Zahteval je, naj mu opere perilo, ker pa je to odklonila, jo je z vso močjo udaril. Spet se je vrnil zvečer in bivšo ženo nadlegoval ter ji grozil. Zvečer je osumljeni ves čas posedal pod balkonom in gledal v oškodovankino stanovanje. Naslednje jutro pa je spet prišel v stanovanje in jo z roko udaril v obraz ter ji zagrozil, da ima v žepu nož.

Trenutno v priporu
Policisti so ga izsledili in mu odvzeli prostost. V postopku so mu zasegli tudi nož, s katerim je grozil oškodovanki. Zaradi osumljenčevega vedenja do oškodovanke v zadnjem mesecu so zoper njega podali skupno pet kazenskih ovadb, in sicer za kazniva dejanja nasilje v družini, ogrožanje varnosti in povzročitve lažje telesne poškodbe. Ker pa je nekatera dejanja storil v navzočnosti njunih otrok, pa tudi za kaznivo dejanje zanemarjanje otroka in surovo ravnanje. Preiskovalni sodnik je zanj odredil pripor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.