Slovenija > Črna kronika
1617 ogledov

Bliskovita akcija reševalcev

Reševalci jamarji Facebook
Center za obveščanje je klic na pomoč posredoval ob 13.21.

Šlo je za nesrečo v Pološki jami; kot so na svojem Facebook profilu zapisali jamarski reševalci, so bili aktivirani vsi centri, 15 reševalcev je takoj krenilo na pot. Deset jih je štartalo z Brnika s helikopterjem. V jami je ostal ujet 65-letni jamar, v jami ga je obšla slabost.

Ob 15. uri so bile prve ekipe že v Tolminu, sledile so priprave in odhod proti jami, akcijo opisujejo na Facebook profilu Jamarska reševalna služba.

Čez pol ure je helikopter deset reševalcev uspel odložiti v bližini vhoda v jamo, šest jih je še čakalo na transport iz Tolmina.

Nekaj minut pred četrto naj bi reševalci vstopili v jamo skozi zgornji vhod, ker se je nesreča pripetila "100 m pod vhodom". Razen vhoda, ki je izredno majhen in trenutno neprehoden za nosila, je jama normalnih dimenzij. Po prvih pridobljenih informacijah je imel poškodovani težave s srcem.

Ob polpetih pooldne se je intervencija srečno končala; po prvih podatkih je poškodovani prišel iz jame sam.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • brat 20:20 06.junij 2019.

    Lavdan; brez zamere, ampak vaše domneve niso točne. Vsakemu se lahko pripeti srčni infarkt ali kaj podobnega, kjerkoli. Največ ljudi dokazano umre v postelji. Upam, da se vam nikoli ne bo pripetilo kaj podobnega, a verjemite, da imajo ti fantje ...prikaži veče izredno zahtevna usposabljanja, Veste, v jami ni UKC in AED- ja nimajo ravno v žepu s seboj.

  • Lavdan 17:21 06.junij 2019.

    Eni ne odnehajo, morda bo še kdaj poskusil. Tako tudi bedak, ki na avtocesti pri Šmartnu na odstavnem pasu pusti terenca in gre trgat bezeg v grmovje ob cesti.