Slovenija > Črna kronika
3 ogledov

Brez oblačil in skoraj ob denar

Lokal, kjer naj bi predvčerajšnjim grobo izsiljevali, je bil včeraj zaprt, prikl Žurnal24 main
Izsiljevanje. Ljubljanski gradbinec se je pod prisilo moral odreči delu zaslužka.

"Še vedno nisem dojel, kaj se mi je zgodilo. Nikoli si ne bi mislil, da se lahko komurkoli zgodi kaj tako grozovito filmskega. Sredi gostinskega lokala v prestolnici," 32-letni gradbinec opisuje pretresljivo izkušnjo predvčerajšnje noči. Ko je po srečanju s prijateljema v lokalu sredi Ljubljane v petek pozno popoldne želel poravnati račun in oditi domov, so mu načrte grobo prekrižali nekdanji poslovni partnerji s tremi znanci.

"S tem človekom se poznava deset let, saj je njegovo podjetje kot podizvajalec gradbenih del sodelovalo pri izgradnjah mojega podjetja. V petek je začel kričati name, da sem mu dolžan 53 tisoč evrov in da bom podpisal izjavo, kjer se moram zavezati, kdaj mu bom ta denar prinesel. Ker nisem hotel ničesar podpisovati, me je poslovni partner udaril v obraz. Začela sva se prerivati, ob tem pa so me začeli pretepati še njegovi trije pomagači. Potem so mi zagrozili, da me bodo zaprli v klet, dokler ne podpišem, da mu dolgujem 53 tisočakov. Vmes me je poslovni partner še večkrat udaril. In ko sem nazadnje le napisal, kar je zahteval, sem moral dodati še izjavo, da sem to napisal pri polni zavesti. A me kljub temu niso spustili iz lokala, temveč sem moral še naprej stati ob točilnem pultu. Ko sem po kakšni uri poskušal pobegniti, me je eden od moških podrl po tleh, da sem padel po stopnicah. Pri tem pa mi je raztrgal vsa zgornja oblačila in me poslal stat nazaj za točilni pult, ne da bi imel zgoraj karkoli oblečenega. Takrat so spet omenjali, da bi me zaprli kar v klet, a so me po dveh urah zadrževanja vendarle izpustili in dovolili, da si oblečem vsaj bundo," opisuje žrtev izsiljevanja.

Policisti obveščeni

Podjetnik je izkušnjo takoj prijavil policistom v ljubljanskih Mostah. Z ljubljanske policijske uprave pa so nam za danes obljubili odgovore, ali so že pridržali vse štiri osumljence nasilnega zadrževanja. V lokalu, kjer naj bi predvčerajšnjim grobo izsiljevali, včeraj nismo našli nikogar, prav tako nam ni uspelo priklicati lastnika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.