Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Brez vozniške in še pijana

slovenija 09.11.10 predstavitev policijskih postopkov, policija, nadzor psihofiz Nik Rovan
Gorenjski policisti so med prazničnim podaljšanim koncem tedna med drugim obravnavali dva voznika brez dovoljenj, ki sta kršila še druge predpise. Oglobili tudi lastnika, ki je enemu izmed njiju posodil avto.

V Bistrici pri Tržiču so kranjski policisti v petek zvečer v prometni kontroli obravnavali 43-letnega Kranjčana, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil je neregistriran avtomobil, na katerem so bile nameščene druge registrske tablice, da je bila mera polna, pa je bil tudi pijan; napihal je 1,01 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka (mg/l).

Drugi pijani voznik, 20-letni Jeseničan, je napihal malo manj (0,77 mg/l), zato pa je povzročil prometno nesrečo. Počilo je v Mojstrani, k sreči je škodo utrpela le pločevina. 

Obema voznikoma so policisti zasegli vozili in jima prepovedali nadaljnjo vožnjo. Na pristojnem sodišču bosta obravnavana še v prekrškovnem postopku.

Pred sodnika pa bo stopil tudi lastnik, ki je 20-letnemu Jeseničanu posodil avtomobil. Tisti, ki da motorno vozilo v uporabo komu, ki ne sme voziti vozila, se namreč oglobi s 500 evri.

Gorenjski policisti so letos zasegli 71 motornih vozil, zaradi kršitev, povezanih z alkoholom, pa so obravnavali 338 udeležencev.

Komentarjev 10
  • bluesky 13:17 22.april 2014.

    "Tisti, ki da motorno vozilo v uporabo komu, ki ne sme voziti vozila, se namreč oglobi s 500 evri".ssKaj je to za butast stavek? Vsaj da bi pisalo "Tistega, ki......, se oglobi...." Pa še to ni pravilno.

  • Izudin 12:33 22.april 2014.

    Zakoni so butalski in prirejeni k temu, da lahko policisti ropajo državljane. Policijska država pač, pa so govorili, da smo včasih živeli v totalitarizmu.

  • Bizgec 11:43 22.april 2014.

    Ti boš plačal kazen, ker si vozilo posodil nekomu, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Voznik bo pa plačal kazen za vožnjo brez vozniškega dovoljenja.