Slovenija > Črna kronika
30 ogledov

Brez vozniške ostalo 199 voznikov

Alkotest Saša Despot
V sklopu akcije 0,0 šofer so policisti med 7. in 11. novembrom zaradi vožnje pod vplivom alkohola začasno odvzeli 199 vozniških dovoljenj in pridržali devet voznikov.

Policisti so odkrili 145 kršitev do 0,52 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka ter 88 še bolj alkoholiziranih voznikov. Devet voznikov so policisti pridržali, v 74 primerih pa so od pridržanja odstopili. Poleg tega so policisti ob nadzoru prometa ugotovili tudi 42 kaznivih dejanj, ki niso bila povezana s prometno varnostjo, so danes sporočili z Generalne policijske uprave.

"Martinovanja se ta vikend še nadaljujejo, zato ponovno pozivamo vse voznike: če uživate alkohol, ne sedajte za volan," opozarjajo policisti. S preventivno akcijo 0,0 šofer želijo zmanjšati škodljivo in tvegano rabo alkohola, prepovedanih drog in drugih psihoaktivnih snovi v cestnem prometu, saj je to pogosto vzrok za prometne nesreče.

Akcija 0,0 šofer - trezna odločitev bo potekala še med 1. in 20. decembrom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.