Slovenija > Črna kronika
795 ogledov

Brežice: V hiši našli pravo malo orožarno

prepovedana droga PU NM - PP Brežice
Policisti na odkritje naleteli tudi v rastlinjaku za hišo.

V petek so brežiški policisti skupaj s policisti - vodniki službenih psov in kriminalističnimi tehniki sektorja kriminalistične policije opravili hišno preiskavo pri 35-letniku iz okolice Brežic. Obstajal je namreč sum, da bodo pri preiskavi našli prepovedano drogo in druge predmete, ki jih je treba zaseči. 

V preiskavi so v rastlinjaku za stanovanjsko hišo našli več rastlin konoplje in nekaj kilogramov posušenih rastlinskih delcev zelene barve, za katere sumijo, da gre za prepovedano drogo. A to ni bilo vse, kar so policisti med hišno preiskavo odkrili. 

zaseženo orožje | Avtor: PU NM - PP Brežice PU NM - PP Brežice
Pri 35-letnem osumljencu so našli več kot tri tisoč nabojev različnih kalibrov (od nabojev kalibra 22 do nabojev za puško šibrenico kalibra 12), pištolo neznane znamke z optično napravo in dušilcem zvoka, tri lovske puške in menjalno cev za lovsko puško. Za orožje ni imel dovoljenj oziroma ustreznih orožnih listin. Izvor orožja policisti še ugotavljajo.

Osumljenca bodo kazensko ovadili zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj »Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog« po 1. odstavku 186. člena kazenskega zakonika in »Nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva« po 307. členu kazenskega zakonika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.