Slovenija > Črna kronika
144 ogledov

Brežiški policist Barbo obsojen zaradi klofut

Pekarna Nada Černič Cvetanovski
Ponovljeno sojenje. Policistu dosodili tri mesece pogojne zaporne kazni, ker je oklofutal pridržanega Dejana Pšeničnika.

Sodnica Danijela Knez Molan je zaradi zlorabe položaja in kršenja človekovega dostojanstva policista Alekdsandra Barba obsodila na štirimesečno zaporno kazen, ki mu je ne bo treba prestati, če v dveh letih ne bo ponovil kaznivega dejanja.

Policist Barbo se je znašel na sodišču, ker je pred poltretjim letom v prostorih Policijske postaje Brežice oklofutal Pšeničnika, ki ga je pripeljal v pridržanje. Na prvem sojenju je bil Barbo oproščen. Višje sodišče je potrdilo tisti del sodbe, ki pravi, da ni šlo za nezakonit odvzem prostosti, kar je bilo očitano policistu, je pa imelo pomisleke glede zlorabe položaja in kršenja človekovega dostojanstva. Za ta del je bil policist zdaj tudi obsojen.

Kaj se je dogajalo na policiji

Takrat 23-letni Pšeničnik, ki ga je policist odpeljal iz lokala Noč in dan v Brežicah, priznava, da je bil močno vinjen. Ko je sedel v prostoru za oddajo predmetov, naj bi ga policist tako oklofutal, da je padel s stola. Policist je to zanikal in tudi njegovi sodelavci so ga vzeli v bran. Nadzorne kamere tega niso posnele, saj jih v tem prostoru ni.

Toda oškodovani, ki ga je prišel po nekaj urah na policijsko postajo iskat oče, je bil po odhodu iz pridržanja poškodovan, saj je imel podplutbo pod očesom. To je potrdila tudi dežurna zdravnica, ki jo je v nekaj urah po odhodu s policijske postaje obiskal Pšeničnik.

Policistov zagovornik Drago Šribar, ki je že napovedal pritožbo, dopušča možnost, da se je Pšeničnik poškodoval po odhodu s policijske postaje.

Komentarjev 1
  • 4d5eccf93739c6305aaf8969a682cc57e1fd7395 09:54 29.junij 2013.

    "... Pšeničnik poškodoval po odhodu s policijske postaje ..." ja ja pa kaj se! Vecina policistov je sicer odlicnih in so za vzgled vsem drzavljanom - vendar tisti, ki pa to niso, bi jih morali ostreje in pogosteje preganjati. Policist ...prikaži več bi moral biti dobro placan, izobrazen in za vzgled vsem, ne pa nek kreten, ki se samo izzivlja nad drugimi