Slovenija > Črna kronika
7 ogledov

Cankova: umrl 38-letni motorist

Znak Stop policija Mojca Marot
Slovenske ceste so terjale nov krvi davek. V kraju Cankovo je zaradi domnevno prevelike hitrosti umrl 38-letni motorist. Nesreča motorista tudi med vasema Trnovo ob Soči in Srpenico v občini Tolmin.

Nesrečo, ki se je zgodila na regionalni cesti Cankova–Kuzma zunaj naselja Krašči, je za zurnal24.si potrdil tiskovni predstavnik murskosoboške policijske uprave Jože Prša.

Motorist je, kot so sporočili iz PU Murska Sobota, izven naselja Krašče v levem ostrem in nepreglednem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motornim kolesom.

S ceste je zapeljal na desno bankino in naprej na travnato brežino, kjer se je z motornim kolesom prevrnil na bok. Bočno je zdrsel na bližnjo njivo, kjer je obležal pod motornim kolesom. Motorist je tako zaradi hudih telesnih poškodb umrl na kraju nesreče.

Trnovo ob Soči: motorist obležal

Nesreča, v kateri je bil udeležen motorist, se je zgodila tudi med vasema Trnovo ob Soči in Srpenico v občini Tolmin.

Sprva so poročali, da je motorist negibno ležal na cestišču, ob prihodu reševalcev ZD Tolmin pa so, kot piše na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje, ugotovili, da je bil motorist le v šoku.

Tiskovni predstavnik PU Nova Gorica je za zurnal24.si dejal, da je 21-letni Avstrijec na ovinkasti cesti prehiteval vozilo in pri tem padel po vozišču. Na srečo je utrpel le lažje poškodbe.

Gasilci iz PGD Kobarid so do prihoda reševalcev iz ZD Tolmin nudili pomoč motoristu z imobilizacijo vratu, očistili cestišče, usmerjali promet ter počakali na vlečno službo za motorno kolo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.