Slovenija > Črna kronika
5 ogledov

Casiraghiju še 14 mesecev zapora

kladivo sodišče BOBO Žurnal24 main
Zaradi napada na vodjo pazniške službe med prestajanjem kazni v ljubljanskem zaporu je Casiraghi dobil dodatno zaporno kazen.
Stephenu Casiraghiju so na okrožnem sodišču v Ljubljani danes prisodili dodatno kazen enega leta in dveh mesecev zapora zaradi poskusa kaznivega dejanja napada na vodjo pazniške službe Marka Ramljaka med prestajanjem kazni v ljubljanskem zaporu leta 2004. Zagovornik obdolženega Mitja Stražar je med obravnavo predložil nove dokazne predloge, ki pa sodnega senata niso prepričali. Okrožna državna tožilka Magda Vraničar je sicer spremenila obtožnico, in sicer tako, da naj Casiraghi dejanja nasilja ne bi resnično storil, temveč da je bil to le poskus.

Med obravnavo so pregledali poročilo o uporabi prisilnih sredstev, iz katerega je bilo razvidno, da naj bi vodja paznikov Marko Ramljak uporabil gumijevko nad Casiraghijem, potem ko ga je ta napadel s stolom. Odvetnik Stražar je pri tem poudaril, da v poročilu ni naveden Casiraghijev pogled na dogodek.

Stražar je opozoril tudi na vrsto poškodb, ki pa ne morejo biti le posledica uporabe gumijevke. Casiraghi je imel namreč na nogah poleg udarnin tudi krvavečo rano. Ob tem je predlagal, naj se vpokliče izvedenca medicinske stroke, ki bi ocenil, ali je z gumijevko možno povzročiti takšno rano. Okrožna državna tožilka je predlog zavrnila, saj ne bi pripomogel k razjasnitvi poteka dogodkov.

Stražar je v svojem sklepnem govoru znova povedal, da je bil Casiraghi napaden in se je poskušal samo braniti. Poleg tega pa vodja paznikov takrat ni bil odgovoren zanj in zato ni imel pooblastil, da bi se znašal nad obdolženim. Pri tem je Stražar poudaril, da so pazniki prikrojili zgodbo zato, da bi zavarovali same sebe.

Predsednica senata Irena Škulj Gradišar je Casiraghiju izrekla kazen enega leta in dveh mesecev zapora ter ga oprostila plačila stroškov kazenskega postopka.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.