Slovenija > Črna kronika
10626 ogledov

Če bi vedela, da bo skušal umoriti njenega bivšega, bi ga ustavila

Aljaž in Patricija Verhovnik Večer
V Poljčanah pri Slovenski Bistrici je 16. januarja lani tekla kri. Napad z nožem in šilom, ki ga je Dominik Motaln k sreči preživel, je na zatožno klop posedel zakonca Verhovnik, Aljaž je obtožen poskusa umora na zahrbten način in iz nizkotnih nagibov, Patricija pa pomoči pri tem.

Kot smo poročali, sta bila Dominik Motaln in Patricija Verhovnik včasih par, rodila se jim je tudi hčerka. Dominik pa po Patricijinih trditvah naj ne bi bil njen oče in mu je po razhodu tudi prepovedala stike z njo, a je svoje očetovstvo dokazal prek celjskega sodišča.

Ker je hotel vzdrževati kontakt z otrokom, se je, kot izhaja iz obtožnice, zameril Verhovnikovi, in to tako zelo, da naj bi možu Aljažu pokazala Motalnove fotografije ter hišo, kjer živi, na dan napada pa ga tudi obvestila, kdaj bo prišel iz službe. Verhovnik ga je nato pričakal v zasedi in napadel z ostrima predmetoma, vendar je žrtvi uspelo zbežati.

Nož naj bi imel za obrambo

Petindvajsetletni napadalec je očitke na mariborskem okrožnem sodišču priznal in bil obsojen na sedem let zapora, a se je pritožil na višje in sodba je bila razveljavljena. Na ponovljenem sojenju se je zagovarjal, da je za dogodek izvedel, ko so ga odpeljali na policijo in mu tam povedali zanj, danes pa je izpoved spremenil.

Motalna naj bi res obiskal, a zato, da ga prepriča, naj njegove družine ne nadleguje več. Pogovor je po njegovih besedah prerasel v pretep, Motaln naj bi ga napadel. "Pograbil sem nož, ki sem ga imel pri sebi za obrambo, pa mi ga je iztrgal in začel zamahovati proti meni," je povedal Verhovnik. Nož naj bi mu zatem padel iz rok, obtoženec naj bi ga uspel pobrati in se skušal braniti, Motaln pa naj bi mu ga hotel spet odvzeti, pri čemer da se je poškodoval.

Nož je nazadnje končal na tleh, Dominik pa naj bi takrat prijel za šilo in se spet spravil nad Verhovnika, ga tudi ranil. Ko se je spor nekoliko polegel, naj bi Motaln rekel, da gre preverit, kje je pes, s katerim se je prej vrnil s sprehoda, in se odpeljal.

Prvič se je zagovarjala

Patricija se poprej ni zagovarjala, tokrat je le spregovorila in zanikala krivdo. "Nisem vedela, kaj bo Aljaž skušal narediti. Če bi, bi ga zaustavila. Za vse sem izvedela šele, ko je prišla policija." Ob tem je Motalna označila za slabega partnerja in očeta, do nje naj bi bil tudi nasilen, in ker se je bala zase in za otroka, ga je zapustila. Oškodovanec je njunima zagovoroma oporekal, da ne držita.

Sodni senat, ki mu predseduje sodnica Maša Blažeka, je ugodil predlogu tožilke Tadeje Majcen za postavitev izvedenca računalniške stroke, ki bo pregledal zaseženo komunikacijo na telefonih obeh obtoženih. Ker bo to očitno trajalo, se sojenje nadaljuje komaj septembra.

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 06:50 25.april 2023.

    Ženska laže kot pes teče,če se je bivšemu zlagala glede hčerke,potem ji ni za verjeti popolnoma NIČ!!!