Slovenija > Črna kronika
30 ogledov

"Če ga jaz ne bi ubil, bi on mene"

Ivan Sinanović Pixsell
"Ubil sem človeka. Če ga jaz ne bi, bi on mene," je duhovnik Ivan Sinanović takoj po usodnem pretepu z lokalnim politikom Markom Kraljevićem dejal prijatelju in župniku v mestu Lisac Tihu Šakoti. Nato je sedel na ograjo in prižgal cigareto.

Čeprav so od župnišča prvi sosedje oddaljeni le okoli 200 metrov, ob 1.20, ko se je zgodil umor, nihče ni slišal nič nenavadnega.

Sinanović je po umoru mirno čakal na policijo, bil pa je ves vznemirjen in v šoku, ko se je zavedel, kaj je storil. V šoku je bila tudi njegova sorodnica, ki je tisto noč spala pri njem.

Slednja je prva poklicala policijo že, ko je le nekaj minut pred usodnim pretepom Kraljević pijan udarjal po vratih Sinanovićeve stanovanjske hiše in se hotel spreti z duhovnikom.

V hiši je bil takrat tudi njen prestrašen otrok. Vse skupaj se je nato odvrtelo v minuti. V samoobrambi je duhovnik Kraljeviću namreč zadal usodni udarec. Na mestu je bil mrtev.

Tako je izgledala tragična noč 22. maja, poroča hrvaški časnik jutarnji.hr. Do Šakote novinarjem ni uspelo priti, saj se z njimi ni želel pogovarjati. Sinanović je medtem v priporu, saj je osumljen uboja, policija pa medtem čaka na rezultate obdukcije. Do zdaj je znano to, da je lokalni politik umrl zaradi močnih udarcev v glavo.

Kraljević: Ta problem bom zvečer rešil za vedno

Kraljević in Sinanović sta bila že več let v sporu zaradi pokopališča v kraju Banići. Kraljevića naj bi k temu, da se je šel spret z duhovnikom, nagovoril eden izmed njegovih prijateljev med občinsko proslavo. Prijatelji sicer pravijo, da je bil Kraljević dober človek, a ko se je napil, je postal agresiven in konflikten.

Tako naj bi še med proslavo prijateljem govoril, da bo "ta problem zvečer rešil za vedno". Kot ob tem pišejo bralci dubrovniškega lokalnega spletnega portala, naj bi Kraljević celo omenjal, da bo duhovnika ubil. Po mestu se medtem sušlja, da je Sinanovića dvakrat udaril, preden mu je duhovnik zadal usodni udarec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.