Slovenija > Črna kronika
23227 ogledov

Presenečenje med hišno preiskavo zaradi nasilništva

petarde PU Celje
Celjski policisti so že drugič v tem tednu zasegli skoraj tisoč petard.

V četrtek so celjski policisti na podlagi odredbe sodišča, zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilništva, v Celju opravili hišno preiskavo pri dveh Celjanih, ki sta v sorodstvenem razmerju. Eden od njiju je mladoleten. 

Pri hišni preiskavi so našli in zasegli tudi nekaj manj kot tisoč petard in sicer 900 piratk, 90 cober in eno super cobro. Uporaba teh je zakonsko prepovedana.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilništva, bodo oba kazensko ovadili. "Zoper polnoletnega Celjana smo izdali še odločbo v hitrem postopku zaradi kršitve Zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih, saj je tako posest, kot uporaba pirotehničnih izdelkov, katere glavni efekt je pok, pri nas prepovedana," so sporočili s PU Celje.

Izrečejo lahko globo do 1.200 evrov

"Žal opažamo, da so ravno petarde vseh oblik in moči tiste, ki jih predvsem mladoletniki nabavljajo na črnem trgu, bodisi pri preprodajalcih bodisi prek spleta in jih neprimerno uporabljajo, pri čemer prihaja do poškodb. Nemalokrat zelo hudih. Močno pokanje pa nenazadnje pogosto vznemirja občane in pri njih povzroča občutke nelagodja in strahu," dodajajo na policiji. 

Zaradi naštetega bodo policisti v decembrskih dneh še posebej pozorni na uporabo prepovedanih pirotehničnih izdelkov. "Zaradi kršitev določil Zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih lahko posameznikom izrečemo globo v razponu od 400 do 1.200 €, zasežemo pa  tudi pirotehnične izdelke, četudi niso v storilčevi lasti," dodajajo. "Vsak posameznik mora pri sebi razmisliti in prevzeti odgovornost za ravnanja, s katerimi lahko tako sebi kot okolici povzroči nepopravljivo škodo."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.