Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Čelno trčil v pešca, ki je umrl

Prometna nesreča Andrej Leban
Malo po šesti uri zjutraj se je pri železniškem prehodu v Hajdini na cesti med Ptujem in Ptujsko goro zgodila prometna nesreča, zaradi katere je umrl pešec.

Policisti so po prihodu na kraj nesreče ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila čelno trčil v pešca, ki so ga poškodovanega takoj prepeljali v ptujsko bolnišnico, kjer je poškodbam podlegel.

Kraj prometne nesreče sta si takoj ogledala dežurni preiskovalni sodnik okrožnega sodišča na Ptuju in dežurna tožilka. "Ugotovili so, da je 41-letni domačin okoli 6.30 vozil osebni avtomobil iz smeri Ptujske gore proti Ptuju. Neposredno na železniškem prehodu na Zgornji Hajdini je dohitel 59-letnega pešca, bolgarskega državljana, ki je hodil po sredini vozišča v isti smeri. Voznik osebnega avtomobila ga ni pravočasno opazil in je s prednjim čelnim delom vozila trčil v pešca s hrbtne strani. Pešec je po trčenju padel preko vozila na cesto, kjer je poškodovan obležal. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v Splošno bolnišnico Ptuj, kjer je zaradi prehudih poškodb umrl," pojasnjujejo na policijski upravi Maribor.

Voznika osebnega avtomobila bodo policisti kazensko ovadili. To je sicer že 18 smrtna žrtev prometnih nesreč na tem delu države. V enakem obdobju lani je bilo smrtnih žrtev 13, v celotnem lanskem letu pa 16.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.