Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Ceste spet vzele mlado življenje

Ameriška policija Profimedias
Včeraj zvečer se je na mariborski avtocesti zgodila huda nesreča četrte stopnje.

Včeraj zvečer se je ob 20.50 uri na avtocesti na avtocesti A-1, izven naselja Maribor, v bližini izvoza Maribor center zgodila huda prometna nesreča. Gre za nesrečo četrte kategorije.

V nesreči je bilo udeleženo eno osebno vozilo Ford, Galaxy srebrne barve, ki se je v nesreči prevrnilo na streho. Ena oseba je takoj podlegla poškodbam na kraju nesreče, drugego osebo so reševalci prepeljali v UKC Maribor. 

Umrl 28-letnik

"Policisti Postaje prometne policije Maribor so z ogledom kraja prometne nesreče, ki  ga je ob navzočnosti dežurnega državnega tožilca mariborskega Okrožnega državnega tožilstva vodila dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Mariboru, ugotovili, da voznik osebnega avtomobila z vozilom ni vozil po sredini prometnega pasu,"  je pojasnil Miran Šadl iz PU Maribor.

 

Med vožnjo je po njihovih ugotovitvah zapeljal v levo in z vozilom trčil v varovalno zaščitno ograjo ob levem robu vozišča. Od tam ga je odbilo v desno, preko desnega prometnega pasu na odstavni pas, kjer je vozilo trčilo še v varovalno zaščitno ograjo ob desnem robu vozišča. "Vozilo je zapeljalo na  ograjo, nato pa se prevrnilo na streho in pristalo sredi vozišča," dodaja.

V prometni nesreči je 28-letnik, ki je bil doma iz območja Ptuja. "Drugi udeleženec prometne  nesreče, 46-letni državljan Srbije, ki živi v Mariboru, pa se je v nesreči lahko telesno poškodoval," pravi. 

Zaradi razjasnitve okoliščin policija vse morebitne priče prosi, naj se zglasijo na postaji prometne policije Maribor (Ptujska cesta 117) ali pokličejo na telefonsko številko 02 450 20 30 oziroma 113.

Po  zaključku preiskave prometne nesreče in po zaključku odrejenih izvedenskih mnenj bodo  policisti pristojnemu tožilstvu podali ustrezno poročilo ali kazensko ovadbo.

Danes zgodaj še dve nesreči

Ob 6.28 je pred naseljem Podgorica pri Šmarju v občini Grosuplje osebno vozilo zapeljalo s ceste, se prevračalo in obstalo na boku. Posredovali so gasilci GB Ljubljana, PGD Grosuplje in PGD Šmarje Sap, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in vozilo postavili na kolesa. V nesreči se je poškodovala ena oseba, ki so jo reševalci ospeljali v UKC Ljubljana.

Ob 6.59 pa je na Obvozni cesti v Ljubljani osebno vozilo zapeljalo s ceste in se prevrnilo na streho. Posredovali so gasilci GB Ljubljana, ki so nudili pomoč reševalcem pri oskrbi poškodovane osebe in odklopili akumulator na vozilu. V nesreči se je huje poškodovala ena oseba, ki so jo reševalci RPL Ljubljana prepeljali v UKC Ljubljana.

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 12:47 08.marec 2016.

    Stanje v Sloveniji je alarmantno ! Kaj počne policija ?