Slovenija > Črna kronika
1 ogledov

Ceste v 24 urah vzele pet življenj

Med priključkom Slovenske Konjice in priključkom Dramlje v smeri Ljubljane sta t Žurnal24 main
V manj kot enem dnevu se je po Sloveniji zgodilo več hudih prometnih nesreč, v katerih je umrlo pet ljudi.

Na soški magistralki v bližini naselja Plave je okoli 13.30 39-letni voznik tovornega vozila za prevažanje cementa iz družbe Primorje izgubil oblast nad vozilom. V blagem levem ovinku je zadel v kamniti zid ob vozišču, nato je tovornjak odbilo prek cestišča, kjer je podrl zaščitno ograjo in zapeljal v Sočo. Pri tem se je prevrnil. Voznik nesreče ni preživel.

Umrl je tudi voznik tovornjaka, ki je vozil po štajerski avtocesti iz smeri Celja proti Ljubljani. V bližini izvoza za Vransko je iz neznanega vzroka trčil v pred seboj stoječi tovorni vozili.
Zaradi požara, ki je izbruhnil v kabini vozila, je slovenski povzročitelj prometne nesreče dobil tako hude poškodbe, da je umrl na kraju nesreče. Tuja državljana v drugih dveh tovornjakih nista bila poškodovana.

Na cesti Zagorje–Trbovlje je voznik osebnega vozila zapeljal na levi vozni pas v trenutku, ko mu je nasproti pravilno pripeljal drug avtomobil. Povzročitelj je umrl.

V sredo pozno zvečer je v Svetem Juriju ob Ščavnici voznik neregistriranega vozila opel astra v ostrem desnem ovinku izgubil oblast nad vozilom. Avtomobil je zaneslo na levi pas, kjer je treščil v kapelico. 23-letni voznik in njegov 21-letni sopotnik sta umrla na kraju nesreče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.