Slovenija > Črna kronika
28 ogledov

Četrtina tovornjakov izločenih zaradi hujših kršitev

tovornjak Saša Despot
Policisti so med poostrenim nadzorom tovornega prometa v treh urah odkrili več tovornjakov s tehničnimi pomanjkljivosti, ki so jih morali izločiti iz prometa.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so 2. decembra na avtocestnem postajališču Dul – smer Obrežje, izvajali poostren nadzor tovornega prometa in v treh urah ugotovili 25 kršitev. Največ kršitev je bilo ugotovljenih ob tehtanju tovornih vozil, preobremenjenih je bilo kar devet tovornih vozil.

V štirih primerih tovor ni bil pravilno zavarovan, sedem voznikov med vožnjo ni uporabljalo varnostnega pasu, eno tovorno vozilo je imelo tehnične pomanjkljivosti, pri enem je bila ugotovljena prekoračitev hitrosti, ostale kršitve pa so se nanašale na nepravilnosti dokumentov.

Kar 14 tovornih vozil je bilo zaradi hujših kršitev izločenih iz prometa, to pa predstavlja skoraj četrtino vseh ustavljenih in kontroliranih tovornih vozil. 

Kontrolirali so tudi voznike osebnih avtomobilov. Pri kontroli dokumentov in preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu za osebni avtomobil Volkswagen touareg, ki ga je vozil državljan Bosne in Hercegovine, je bilo ugotovljeno, da je bil avtomobil ukraden v Franciji. Vozilo so policisti zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo. 

dezurni@zurnal24.si

 

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.