Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Cime v tujini, policija ga išče pa doma

(Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Sodišče je znova zaman čakalo Sebastjana Cimerotiča. Na domačem naslovu ga niso našli, naslednjič ga bodo prisilno privedli. Cime odgovarja, da je sodišče o svoji odsotnosti obvestil.

Na ljubljanskem sodišču so včeraj zaman čakali bivšega nogometnega reprezentanta Sebastjana Cimerotiča, sicer ključno pričo v zvezi s sojenjem nogometnemu menedžerju Dušanu Đuriću. Cimerotić Đurića obtožuje, da ga je izsiljeval, a svojih očitkov tudi tokrat pred sodiščem ni ponovil. Sodnik Srečko Škerbec je zato odredil prisilno privedbo, vendar policisti Cimerotiča niso uspeli izslediti, poroča Dnevnik.

Kot se je izkazalo, ga niti ne bi mogli, saj ga ni v Sloveniji. V pogovoru za Žurnal24 je namreč pojasnil, zakaj ga ni bilo na obravnavo. "Sem v tujini z nekimi ljudmi, s katerimi odpiramo nogometni šolo, in mi bodo pomagali." Na vprašanje, kje se nahaja, nam je odgovoril: "Saj nima veze, kje sem. Pač nisem v Sloveniji, pridem jutri in to je to." Povedal je še, da je sodišče o svoji odsotnosti obvestil. "Vse sem jim poslal, tako kot mora biti."

Na danem naslovu ga niso našli
Sodišče je Cimerotiča kaznovalo še s tisoč evri kazni, ker je neupravičeno manjkal že na eni od prejšnjih obravnav, poleg tega naj bi sodišče zavedel z naslovom svojega prebivališča. Policisti ga namreč na naslovu, ki ga je navedel, niso našli. Izvedeli so, da tam živita Cimerotičeva mama in brat. Cimerotič nam je na vprašanji, ali je zavedel sodišče ter kateri naslov jim je podal, odgovoril: "Ne, to ne drži. Stalno prebivališče imam na Topniški."

Po prestopu sledile grožnje
Spomnimo: leta 2005 je Cime prestopil v moštvo iz okolice Seula. Za dve leti naj bi prejel dva milijona ameriških dolarjev. Po prestopu naj bi posredniki od njega začeli zahtevati denarno nagrado. Ker jih je Cimerotič ignoriral, naj bi mu začeli groziti. Glavni akter pri vsem skupaj naj bi bil Đurić, ki so mu sprva očitali dve kaznivi dejanji, nato pa obtožnico spremenili in eno kaznivo dejanje "izpustili".

Težava je, da je v Kopru ogromno nasprotnikov njegovega (Cimerotičevega) prihoda. Z njegovim prihodom se ne strinja predvsem okolica – navijači
Pavlin v izjavi za zurnal24.si, preden je Cimerotič prestopil v Koper

Sicer pa je v zvezi s Cimerotičem zanimiva še ena zgodba: po nekaterih informacijah naj bi namreč Miran Pavlin danes zapustil FC Koper (tudi) "zaradi" njega. Pavlin naj bi želel s trenerskega mesta odstaviti Primoža Gliho, a mu to ni uspelo. Gliha naj bi Pavlinu precej zameril, ker je želel  v klub pripeljati Cimerotiča.

Po nekaterih drugih informacijah pa se je Pavlin odločil odhod z mest športnega direktorja in igralca preprosto zaradi dejstva, ker z Gliho nista mogla sodelovati.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.