Slovenija > Črna kronika
1488 ogledov

Danes na Triglavu v smrt omahnil tuj planinec

Triglav iskalna akcija PU Kranj
V zadnjih nekaj dneh je to že druga huda gorska nesreča na Gorenjskem, ko so morali posredovati gorski reševalci.

V gorski nesreči na Triglavu je v sredo dopoldne umrl tuj planinec. Okoliščine kažejo, da je omahnil v globino pri vzponu na Mali Triglav in mrtev obležal v Snežni konti. Z gore ga je pripeljal vojaški helikopter, so sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj.

Gorski reševalci Nesreča Slovenija Planinec umrl pri sestopu z gore

Kot so še zapisali, je bil ponesrečeni opremljen s cepinom, čelado in derezami.

Gorsko reševanje Nesreča Slovenija Planinec omahnil, ni mu bilo več pomoči

V zadnjih nekaj dneh je to že druga huda gorska nesreča na Gorenjskem, ko so morali posredovati gorski reševalci. Pretekli konec tedna je namreč čez zaledenel slap nad Jezerskim padel alpinist in se hudo poškodoval.

planinec Kamniške Alpe Slovenija Kamniške Alpe: planinec povzročil smrt drugega?

Na PU Kranj so zato znova opozorili, da so razmere zelo zahtevne. Samo previdnost je premalo, potreben je tudi razum in velika mera odgovornosti, so poudarili. V trenutnih razmerah odsvetujejo ture v visokogorje.

Triglav sneg Slovenija Pod Triglavom omahnil planinec

"Bodite pošteni do reševalcev, posadk helikopterjev, zdravstvenega osebja, policije in mnogih drugih, ki se v tem trenutku in tudi sicer trudijo še s tisoč in eno nalogo," so zapisali.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.