Slovenija > Črna kronika
992 ogledov

Kamniške Alpe: planinec povzročil smrt drugega?

planinec Profimedias Fotografija je simbolična.
V Kamniških Alpah je umrl planinec, drugi pa je poškodovan. Policija sumi na kaznivo dejanje.

"Policijska uprava Ljubljana je bila danes okrog 13. ure obveščena o dogodku v Kamniških Alpah, v katerem je bila ena oseba poškodovana, ena pa je umrla," je pozno zvečer sporočila predstavnika PU Ljubljana Nataša Pučko. 

Portal Uprave za zaščito in reševanje poroča, da sta se nekaj pred 12. uro na poti na Srebrno sedlo v občini Kamnik poškodovala dva planinca. Eden od njiju je padel v globel in umrl na kraju nesreče.

Gorski reševalci GRS Kamnik in dežurna ekipa GRS ter posadka s helikopterjem SV so poškodovanega 27-letnega planinca prepeljali v dolino, kjer so ga prevzeli reševalci NMP Kamnik.

Kaj se je dogajalo med planincema?

Policisti opravljajo ogled kraja dejanja, ki je začasno prekinjen in se bo nadaljeval v jutranjih četrtkovih urah. So pa bili po do sedaj zbranih obvestilih in ugotovitvah ogleda ugotovljeni elementi kaznivega dejanja zoper življenje in telo.

27-letniku je bila zaradi suma storitve kaznivega dejanja odvzeta prostost. Preiskava se nadaljuje.

Po poročanju portala Kamnik.info, naj bi šlo za očeta in sina. Ta naj bi se na Zeleniških špicah hudo sprla in domnevno celo stepla, zaradi česar naj bi starejši planinec padel v globel in pri tem izgubil življenje. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1