Slovenija > Črna kronika
20343 ogledov

Davil jo je pred očmi otrok, umrla je v bolnišnici

Gregor Muhič Sodbo je poslušal prek videokonference.
V sredo, 16. novembra lani, so bili policisti obveščeni, da je v stanovanjski hiši v Novem mestu mož hotel umoriti ženo. Žal pa ni ostalo le pri poskusu najhujšega dejanja, 41-letna Sandra Muhič je za posledicami poškodb umrla v bolnišnici. Gregorja Muhiča so danes obsodili na 18 let zapora.

Zakon Sandre in 46-letnega Gregorja Muhiča naj ne bi bil rožnat, predvsem je bil zelo ljubosumen in ona se je nazadnja hotela ločiti. To je bil povod za njegovo grozovito dejanje, na katerega se je vnaprej pripravil. Kot izhaja iz današnje sodbe, je kupil plastične vezice, ki jih je pritrdil na dve leseni palici in z njimi v kletni kopalnici davil Sandro. Njeno vpitje je slišal sin, ki je hotel vstopiti v kopalnico, nato pa odšel po svoji sestri. Muhič je nadaljeval z davljenjem tudi vpričo otrok.

Sklenil sporazum o priznanju krivde

Reševalci so prihiteli v ulico Ob Težki vodi, oskrbeli Sandro in jo odpeljali v bolnišnico, kjer je mesec dni kasneje podlegla poškodbam možganov, policisti pa so začeli iskati storilca. Ni ga bilo treba dolgo, saj se je že kmalu sam javil na policijski postaji. Kazensko so ga ovadili zaradi takrat še poskusa umora, preiskovalni sodnik je zanj odredil pripor.

Sodni izvedenci so ugotovili, da Muhič nima osebnostnih ali duševnih motenj, in da je imel v času dejanja svoje ravnanje pod nadzorom. Za umor iz ljubosumja in drugih nizkotnih nagibov mu je grozila kazen od 15 do 30 let zapora, vendar do dolgotrajnega sojenja ne bo prišlo, saj je tožilka Barbara Prevolšek Rajić na današnjem predobravnavnem naroku na okrožnem sodišču v Novem mestu predstavila sporazum o priznanju krivde.

Žal mu bo celo življenje

Obramba, Muhiča zastopa odvetnica Sanja Sega iz Odvetniške pisarne Čeferin, ter tožilstvo sta predlagala kazen 18 let zapora, s sporazumom pa se je strinjala tudi sodnica Romana Rački Strmole. Seveda pa je s tem obtoženec, ki je zaprosil za predčasno prestajanje kazni, izgubil pravico do pritožbe.

Na koncu je spregovoril tudi sam, zakrit z zaščitno masko in kapo, a ne v sodni dvorani, temveč prek videokonference, saj ga iz ljubljanskih zaporov zaradi kadrovske stiske niso pripeljali v Novo mesto: "Žal mi je in mi bo žal celo življenje."

Zastopnica oškodovancev pa je prijavila premoženjskopravne zahtevke zoper Muhiča: po 55.000 evrov za vsakega otroka zaradi duševnih bolečin in strahu, ter 35.000 evrov zaradi duševnih bolečin za njihovo babico. Pri njej zdaj tudi živijo.

Muhabi Gashi Slovenija Slovenija Mamo šestih otrok umoril s palico
Komentarjev 7
  • mihatirs 20:08 23.marec 2023.

    pofukat prasca v zaporu v vse odprtine vsak dan dokler je na svetu...nato pa ko pride ven ga živega zakopat na dvorišču

  • R2D2 19:54 23.marec 2023.

    Kaj feministke a la Kloakočarka ali Mu-serca sejejo, to sedaj žanjejo!

  • Majazmaja 18:34 23.marec 2023.

    Pred očmi dveh malih otrok je ubil izjemno žensko in ni kazni, ki bi izbrisala ta zločin. Želim mu vse najslabše.