Slovenija > Črna kronika
1 ogledov

Dedič Tetra Paka skrival ženino truplo

Hans Kristian Rausing Reuters
Dedič premoženja tovarne Tetra Pak, po kateri je poimenovana različna embalaža, je priznal, da je preprečil dostojen pogreb žene. Njeno truplo je raje pustil gniti pod vrečkami v njunem dvorcu.

Hans Kristian Rausing, dedič Tetra Paka, je pred britanskim sodiščem priznal, da je kriv tako preprečevanja dostojnega pogreba žene kot vožnje pod vplivom alkohola, poroča The Local.

Sprva so ga policisti aretirali zaradi suma, da je 48-letno ženo Evo Rausing umoril, a so kmalu ugotovili, da ni bila umorjena, ampak je umrla zaradi drog. Oba z možem sta namreč že večletna zasvojenca, tudi spoznala sta se na kliniki za odvajanje. Leta 2008 sta bila aretirana, ker je Rausingova poskušala na sprejem na ameriški ambasadi v Londonu s seboj vzeti kokain in heroin, vendar je bila kasneje obtožba zavrnjena. Par ima sicer štiri najstniške otroke.

Rausing je svoje obnašanje po tem, ko je ugotovil, da je žena umrla, razložil z naslednjimi besedami: "Njena smrt me je potrla. Ne vem, kako je umrla. Po njeni smrti se nisem obnašal racionalno, ampak sem poskušal živeti, kot da tudi ona še vedno živi." Ženino truplo je pustil gniti pod vrečkami v njunem dvorcu. Zdaj pravi, da razume, da je njegova žena mrtva, saj ga je sodnik poslal na zdravljenje in sprejema svojo odgovornost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.