Slovenija > Črna kronika
83 ogledov

Dekle na postaji stresla elektrika

Železniška postaja v Zagrebu Profimedias
Včeraj zvečer je dekle, ki se je povzpela na tovorni vlak na zagrebški železniški postaji Zahodni kolodvor, stresla elektrika. Zdravniki pravijo, da je njeno zdravstveno stanje resno.

Udar elektrike je bil tako močan, da so potniki na železniški postaji mislili, da je eksplodiralo na enem od vlakov. Trinajstletnica je po poročanju hrvaškega portala 24sata hudo poškodovana. Poleg opeklin ima poškodovane notranje organe. 

"Dekle je v življenjski nevarnosti, takšnega stanja na žalost ne bomo mogli izključiti še več dni ali celo tednov," je za portal povedal Zoran Bahtijarević s Klinike za otroške bolezni v Zagrebu. 
Deklica je pod stalnim nadzorom zdravnikov, ki še ugotavljajo, kako so notranji organi zaradi močnega električnega udara poškodovani.

Železniška postaja v Zagrebu | Avtor: Profimedias Profimedias
Eden od potnikov, ki je bil v času nesreče na postaji, je za 24sata povedal, da jih je presenetil močan vijolični blisk. 

Mislili so, da je eksplodiral vlak

"Bilo je okoli 20. ure," je dejal in povedal, da so zagledali eksplozijo na tovornem vlaku. Poleg njega so videli telo dekleta, ki se ni premikalo. Železničar je hitro poklical reševalce. 

Pok je so slišali tudi okoliški stanovalci. Eden od njih je povedal, da je ob eksploziji planil iz stanovanja in mislil, da je eksplodiral vlak. 

Zdravniki naj bi hitro prišli na kraj nesreče ter poškodovano dekle prepeljali v bolnišnico.

Kljub nevarnosti prečkajo progo

Portal še navaja, da pešci pogosto prehajajo preko neoznačenih prehodov čez železniško progo kljub opozorilom za nevarnost električnega udara. "Da jih strese elektrika, ni potrebno, da se dotaknejo vodov," poudarjajo. "Dovolj je, da se jim približajo."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.