Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Dekleta so se zadušila

Alfred Šerko je na sojenju potrdil, da so dekleta umrla zaradi zadušitve. Žurnal24 main
Na sojenju zoper lastnika Lipe Roberta Tomaža Zavašnika je bil zaslišan sodni izvedenec Alfred Šerko, ki je potrdil smrt deklet zaradi zadušitve pod podrto ograjo.

Sodni izvedenec Alfred Šerko je na sojenju povedal, da so dekleta umrla zaradi zadušitve pod podrto ograjo, na kateri je stala množica najstnikov. Trem dekletom pa ne bi pomagala niti hitra pomoč reševalcev. Spomnimo, da sta takrat na kraju dogodka umrli dve dekleti, tretje pa se jim je posrečilo ohraniti pri življenju, vendar so bile poškodbe možganov tako hude, da je dekle pozneje umrlo v bolnišnici. 

Med pričami je bil tudi policist vodnik službenega psa, ki je dejal, da je bil Robert Tomaž Zavašnik v lokalu, gneča v njem pa je skoraj onemogočila gibanje in praznjenje prostora. Velik nered je bil tudi v garderobi, tako da zaradi vseh teh okoliščin natakar ni mogel hitro najti ključa za zasilni izhod. Policist je na pričanju še dejal, da je v lokalu videl tudi Zavašnikovo mater.

V torek ogled kraja nesreče
Po zaslišanju je sodni senat odločil, da bodo na predlog okrožne državne tožilke Tatjane Devčič Svetek opravili ogled kraja nesreče, da bi si ustvarili predstavo o okoliščinah očitanega kaznivega dejanja. To naj bi se zgodilo v torek dopoldne, medtem ko se bo glavna obravnava nadaljevala v sredo, 12. marca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.