Slovenija > Črna kronika
34 ogledov

Deklica, ki so jo dvakrat povozili, umrla

deklica kitajska Youtube
Dveletna deklica, ki sta jo povozili dve vozili, nihče izmed mimoidočih pa ji ni pomagal, je podlegla poškodbam.

Vsi napori zdravnikov, da bi deklico rešili, so bili neuspešni. Teden dni po prometni nesreči je Wang Yue umrla zaradi hudih poškodb možganov.

Videoposnetek tragičnega dogodka je obkrožil svet in sprožil val ogorčenja nad vedenjem mimoidočih. Deklico je najprej zbil voznik kombija. Po trčenju je deklica ranjena obležala na cesti. V sedmih minutah je mimo nje šlo več kot deset ljudi, a ji nihče ni priskočil na pomoč. Deklico je nato povozil še tovornjak.

Šele nato ji je na pomoč priskočila neka ženska, ki je deklico umaknila s cestišča, kamor sta nato pritekla njena mati in neki delavec.

Voznika, ki sta deklico povozila, je policija že aretirala. Kitajska tiskovna agencija poroča, da naj bi dekličenemu očetu nakazali več kot 30 tisoč evrov za njeno zdravljenje. Prostovoljni prispevki naj bi prišli tudi iz tujine.

Javnost je zgrožena in opozarja na dejstvo, da ljudje nimajo več občutka morale. Veliko Kitajcev si ne upa pomagati ljudem v stistki, ker se bojijo, da jih bodo ti česa obtožili. V preteklih letih so rešitelji izgubili kar nekaj tožb, ki so jih proti njim vložili ljudje, katerim so pomagali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.