Slovenija > Črna kronika
15812 ogledov

Noro, ta stari trik prevarantov še kar deluje, ostala brez 3400 evrov

moški ki trka na vrata Profimedia
Pod pretvezo, da sta delavca telekomunikacijskega podjetja, ki bosta opravljala dela v objektu, sta oškodovanko zamotila in jo okradla.

V sredo okoli 11.30 sta do stanovanjske hiši v Prelogu pri Domžalah pristopila dva neznanca. Oškodovanki sta se predstavila kot delavca telekomunikacijskega podjetja, ki bosta opravljala dela v objektu. Eden je oškodovanko s pogovorom zamotil, drugi pa je preiskal objekt in iz njega odtujil več kosov nakita. Oškodovala sta jo za okoli 3400 evrov. m sta povzročila za okoli 3400 evrov materialne škode.

Storilca sta se na kraj pripeljala s svetlim osebnim vozilom karavan izvedbe, znamke Toyota. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev storilcev in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Nenapovedane "obiskovalce" morate imeti pod nadzorom

Tovrstne drzne tatvine iz stanovanjskih hiš so precej pogoste. Storilci delujejo prefinjeno in pretkano. Oškodovance zavedejo do te mere, da preteče kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili okradeni. Policija opozarja, da so ljudje, običajno gre za starejše občane, še vedno premalo previdni ali pozorni do neznancev, ki pridejo na njihove domove in jih ogovorijo.

"Občanom svetujemo, naj imajo svoje nenapovedane 'obiskovalce' ves čas pod nadzorom in naj jih brez potrebe ne vabijo v stanovanjske prostore. Če se osebe izdajajo za serviserje, izvajalce raznih del ipd., jim svetujemo, naj vedno zahtevajo na vpogled identifikacijsko izkaznico ali delovni nalog. Ob tem naj bodo pozorni tudi na videz oseb (njihova oblačila, govor, morebitne posebnosti) in na vozilo, s katerim so se te osebe pripeljale (znamko, barvo, tip in registrske številke vozila)," svetujejo policisti.

V primeru, da kljub previdnostnim ukrepom, postanete žrtev kaznivega dejanja, takoj obvestite policijo na št. 113 ali najbližjo policijsko postajo. "Prav tako naj pokličejo policijo, če zaznajo pojav neznanih oseb in vozil in se jim njihovo vedenje ali zadrževanje na določenem kraju zdi sumljivo (če neznanci na primer opazujejo objekt). Če želijo ostati anonimni, pa lahko pokličejo tudi na anonimno številko policije 080 1200," dodajajo policisti. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Idioti 18:03 19.oktober 2023.

    Toyota karavan . A mogoče niste videli kakšne barve , mogoče ni opazila tujega naglasa , morda ni opazila SLO narečja , mogoče sta bila pa na sončenju in sta imela zdrav temen ten . po policiji sta bila oba ...prikaži veča brez las , ker barva ni navedena . Policisti in vi pravite , da jih lovite !! Nikoli , nikoli jih ne boste prijeli brez sodelovanja občanov , katerim ste v pričakovanju njihove pomoči tako na široko predstavili basrabe " Ma ne me jebat !

  • bobubob 15:08 19.oktober 2023.

    Tudi trik političnih levodesnih prevarantov še kar deluje - pred volitvami točno vedo, kaj tare narod, po volitvah pa vse pozabijo - saj bo namreč tudi plebs do naslednjih volitev pozabil na vse njihove lažne obljube in zavzemanja.... koliko časa ...prikaži več še? Dokler bodo volitve. Vsaj v Sloveniji. Tule pričakovati kako alternativo za Slovenijo? Kot da bi medveda učili letat....