Slovenija > Črna kronika
5441 ogledov

Delavcu žago odbilo v glavo

Prevrnjen rešilec I. H.
Delavec je bil v delovni jami, ko se je zgodila nesreča.

Policija je bila okoli 8.40 obveščena, da se je pri naselju Bilje v občini Miren-Kostanjevica zgodila delovna nesreča, v kateri je 55-letni delavec komunalnega podjetja utrpel hude poškodbe. 

Po sedanjih ugotovitvah je delavec na območju križišča Križ Cijan pri naselju Bilje izvajal dela pri premestitvi vodovoda v delovni jami, v kateri je bil sam. Z motorno krožno žago za beton je rezal staro salonitno cev. Med rezanjem cevi mu je žago odbilo v predel glave in ga huje poškodovalo. 

Na kraju so posredovali reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so poškodovanemu delavcu nudili zdravniško pomoč in ga z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. 

Policisti so o nesreči obvestili preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici ter pristojno delovno inšpekcijsko službo. Tujo krivdo so izključili. O vseh ugotovljenih dejstvih bodo pisno obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.